Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklanması için heyecan sürüyor. MEB ve MEBBİS üzerinden adaylar ile paylaşılacak olan sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri henüz açıklanmadı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandığı anda haberimizde yer alacak...

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından yapılacak 20 bin öğretmen alımında mülakat yerleri belli oluyor. Daha önce duyurulan ve başvuruları alınan sözleşmeli öğretmen atama takvimine göre mülakat yerleri bugün açıklanacak. Takvimde yer alan bilgilerde adayların sözlü sınavlara alınacakları sınav merkezlerinin ilanı olarak 27 Mart 2017 yani bugün belirtiliyor.
2017 yılı Şubat ayında açıklanan öğretmen ataması kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 20 bin 123 sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek.
 Başvuru sürecinde toplam 90 binden fazla başvurunun yapıldığı öğretmen alımı, mülakat sınavlarının ardından gerçekleştirilecek. Atanmaya hak kazanan öğretmenlerin göreve başlama tarihi ise 2017 yılının Eylül ayını bulacak.
 MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında ön başvuruların alınması, sözlü sınav merkezlerinin ilanı ve sözlü sınav merkezlerinin tercihi işlemleri; 15 Mart ile 21 Mart 2017 tarihleri arasında yapılmıştı. Takvime göre 27 Mart 2017 tarihinde sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklanacak.
 BRANŞ DAĞILIMI NETLEŞTİ
 Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi yayımladı. İşte, bakanlığın yapmış olduğu o açıklama:
 Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır.
 MEB’in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok alım, sınıf öğretmenliğine yapılacak. Bu kontenjanı 2 bin 193 ile İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, 1.835 ile ilköğretim matematik ve 1.720 kişi ile okul öncesi takip ediyor.
 AĞUSTOSTA 10 BİN ÖĞRETMEN DAHA ALINACAK
 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "20 öğretmen almak için ilana çıktık. Bunların atamasını yaptıktan sonra Ağustos'tan sonra 10 bin öğretmen daha alacağız. 2017 yılında toplam 30 bin öğretmen almış olacağız" demişti.

Kaynak:Vatan