Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Abbaslar Mahallesi’nde 2010 yılında yapına başlanan mera ıslah ve yönetim projesi düzenlenen törenle açıldı.
Abbaslar Mahallesi’nde düzenlenen tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Şevket Tekin, bu kapsamda yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tekin, “Küresel iklim değişikliği, doğal kaynakların azalması, tarımsal ürünlerin enerji amaçlı kullanılması, enerji fiyatındaki dalgalanmalar, tüketim alışkanlıklarının değişmesi içinde bulunduğumuz tarım sektörünü her alanda etkilemiştir. Dünyada yaşanan bu gelişmelere rağmen Türkiye tarımı son 10 yılın 9 yılında büyüyerek ekonomik büyüklük açısından Avrupa’da birinci, dünyada 7. ülke konumuna gelmiştir. Bu gelişmeler, hükümetimizin, bakanlığımızın uyguladığı istikrarlı politikaların birer sonucudur. Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar ve üretime yönelik teşviklerle çok sayıda tarım ürününde Türkiye, dünya liderliğini sürdürmektedir. Türkiye tarımı, 77 milyona ulaşan nüfusun gıda ihtiyacının karşıladığı gibi, 197 ülkeye bin 660 çeşit bitkisel ürün ihraç etmektedir. Bugün için bitkisel üretimde 111 milyon tona ulaşan üretimimiz, 776 bin tona ulaşan sertifikalı tohumumuz, 150 milyon adet sertifikalı fide ve fidan üretimimiz ile tarım sektörü dünyadaki liderliğini daha da ileriye götürecektir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Şevket Tekin ile Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından maddi değeri 177 bin 741 TL olan 120 dekar üzerinde kurulan meranın açılış kurdelesini birlikte kestiler.
Kurdele kesiminin ardından besiciler, hayvanlarını otlaması için meraya sürdü.