Osman URAS/ BODRUM(Muğla), () - BODRUM'da günlük tura çıkan bir teknenin personeli tarafından su yüzeyinde bitkin halde bulunan kızıl şahin, veterinerdeki tedavisinin ardından doğaya salındı.
Geçen 1 Ağustos'ta Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde günlük bir tur teknesinin personeli, su üzerinde hareket etmeye çalışan kızıl şahini fark etti. Sudan alınan yırtıcı kuş,  Aquapro Dalış Merkezi sahibi hayvansever Kenan Doğan'a teslim edildi. Kenan Doğan bitkin haldeki kızıl şahini, Animale Center Ahmet Kurt Veteriner Kliniği'ne götürdü. Burada beslenen kızıl şahin, güçlenerek sağlığına kavuştu. Kendilerine getirildiğinde kızıl şahinin güçsüz düştüğünü belirten kliniğin veterinerlerinden Ertan Sözbilen, kırık, çıkık gibi herhangi bir şey tespit etmediklerini sadece beslediklerini söyledi.
ÖZÇEKİM YAPIP DOĞAYA BIRAKTI
Sıcaktan etkilendiği tahmin edilen yırtıcı kuş, birkaç gün daha beslenmeye devam edilerek makilik ve ormanlık alanın bulunduğu Yalı Mahallesi'nden doğaya salındı. Klinik çalışanlarından Gamze Cantürk, özel eldiven giyerek tuttuğu yırtıcı kuşu doğaya bırakmadan önce özçekim yaptı. Şahin, bırakıldıktan sonra kısa süre içinde uçarak gözden kayboldu. Şahin'i doğaya salarken çok heyecanlandığını belirten Gamze Cantürk, "Bir güvencin ya da muhabbet kuşu gibi değildi. Çok farklı bir duyguydu. Yırtıcı bir kuş yeniden doğal ortamı ile buluşacaktı. Bırakır bırakmaz kanat çırpıp uzaklaştı. Sağlıklı bir şekilde özgürlüğüne kavuştu. Çok mutlu oldum" dedi.

FOTOĞRAFLI