Yüz binlerce çiftçi ailesinin geçim kaynağı pancar tarımı ve şeker sektörü için broşür ve bilgilendirme kitapçığı hazırlandı.

TÜRK-İŞ ve Şeker-İŞ tarafından “Pancar Tarımı Şeker Sektörü ve Nişasta Bazlı Şekerler (NBŞ) Gerçeği” başlığıyla hazırlanan 27 sayfalık kitapçıkta NBŞ üretimi ve dünya gerçekleri, Türkiye için pancar şekerinin önemi, doğal olmayan şekerlerin insan ömrüne etkisi, özelleştirmede yeniden yapılandırma modeli olan ‘Üretici-İşçi-Devlet’ modeli ile uzmanların şeker sektörüne ve nişasta bazlı şekerlere ilişkin açıklamaları yer alıyor. Daha çok toplum sağlığını ön plana çıkartan “Sağlığınızı Önemseyin” kapak tasarımıyla hazırlanan broşürde ise pancar şekerinin önemi, sorgulamadan tüketilen market raflarındaki ürünler, Türkiye’deki yapay tatlandırıcı istilası, okuldaki çocukların ne şekilde beslendikleri ve bir bardak kolanın insan üzerindeki olumsuz etkileri gibi konular görsellerle destekleniyor. Kristal şekerin üretildiği doğal pancar ile nişasta bazlı şekerlerin ham maddesi mısırın karikatürize edildiği broşür toplam on sayfadan oluşuyor.

Kitapçık ve broşürler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum ve medya kuruluşları, ilk ve ortaöğretim eğitim kurumları ile ilgili üniversitelere ulaştırılacak.