DÜZCE (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere ilçeye gelen Kurt, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile ilçede restorasyon çalışması devam eden tarihi Orhangazi Ortaokulu'nun inşaatını inceledi.

Restorasyon yapılan binayı gezerek yetkililerden bilgi alan Kurt, Orhangazi Ortaokulu'nun önemli tarihi bir değer olduğunu söyledi.

Çalışmalar sonrasında yapının Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi için çalışmalar yapılacağını ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

"Çalışmaları yerinde görmeye, incelemeye geldim. Orhangazi Ortaokulu'nu gezdik, burası tarihi bir değer. Buraya müze yapmak istiyoruz, birkaç konu var. Onları halledip Akçakoca'ya yakışır bir müze yapacağız. Hem proje desteği anlamında hem de restorasyonda her türlü desteği sağlayacağız. Yine bölgedeki Yukarı Mahalle'de devam eden sokak sağlıklaştırması projesi de güzel gidiyor. Bu alanla ilgili olarak ortak çalışma yapacağız. Muhtemelen haftaya buraya proje grubumuz gelecek."

Kurt, 2018 yılında bölgede ciddi çalışmalar yapılacağını dile getirerek, "İlgili teknik birimlerimiz bir hafta içinde buraya gelerek teknik çalışmaları yapacaklar. Önümüzdeki yıl alanın tamamında restorasyon ve uygulama çalışmaları yapılacak. Çalışmaları sürekli takip edeceğiz. Çalışma yapan firmaları da sürekli denetleyeceğiz." diye konuştu.

Kurt, ziyaretinin ardından ilçede restorasyon çalışmaları devam eden Kale Plajı ve Şehir Merkezi Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi.