ŞEHİT ASKER İÇİN TÖREN

Kulp İlçesi'ndeki hidroelektrik santrali inşaatının güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit olan jandarma uzman onbaşı Mehmet Kara için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları, emniyet müdürü ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehidin naaşının katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7'inci Kolordu Komutanlığı'ndan Astsubay Tuncay Metin'in yaptığı konuşmanın ardından, dualar okundu. Törenin sonunda şehit jandarma uzman onbaşı Mehmet Kara'nın cenazesi memleketi Kırşehir'e uğurlandı.
Diyarbakır Valisi  Hüseyin Aksoy, cenaze töreninin ardından Diyarbakır Asker Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yatmakta olan yaralı askerleri ziyaret etti ve sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI