DÜZCE (AA) - Düzce'deki jandarma ekipleri, taşımalı eğitim yapılan okulların servislerini denetledi.

Jandarma trafik ekipleri, yarıyıl tatilinin sona ermesiyle ders başı yapan öğrencileri taşıyan servislere yönelik uygulama yaptı.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı 7. Trafik  Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Seyfi Ali Seyfi, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin büyük bir kısmının taşımalı sistemle okula gittiğini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygun gördüğü şartlar neticesinde okul servisi olarak kullanılacak  araçların belli yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Seyfi, "Servis araçları üzerinde bulunan 'Dur' ve 'Okul Taşıtı' levhaları, her koltukta bulunması gereken emniyet kemeri, araç içinde görsel bir şeyin yayınlanmamasını, sürücülerimizin yeterli bilgilere sahip olup olmadıklarını denetliyoruz. Çocukların okullardan evlerini güvenli bir şekilde gitmeleri için denetimlerimizi yapıyoruz" diye konuştu. 

Denetimlerini okul önlerinde, yol üstü ve servisten iniş yerlerinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Seyfi, 'Dur' levhası taşıyan okul taşıtlarına sürücülerin trafikte öncelik sağlamaları gerektiğini kaydetti.