Aydın’da, TBMM’nin açılışının 95. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne olurken Atatürk Kent Meydanı’nda da ilk resmi kutlama gerçekleştirildi.
Aydın’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelengin sunulmasıyla başladı. Çelenk koyma törenine Vali Erol Ayyıldız, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye başkanı Mesut Özakcan ve Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile kamu kurum temsilcileri katıldı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren törenin ardından kutlamalar kapsamında Atatürk Kent Meydanı’na kortej eşliğinde şenlik yürüyüşü gerçekleştirildi.
Hükümet ve İstasyon Bulvarı güzergahında geniş bir katılımla gerçekleşen yürüyüşün ardından kutlamalara Atatürk Kent Meydanı’nda devam edildi. Buradaki kutlamalara da Vali Vekili Halil Canavar, Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.
Aydın Atatürk Kent Meydanında gerçekleştirilen kutlamalarda çocuklar oynadıkları halk oyunları ve gösteriler ile doyasıya eğlenirken bayramın coşkusunu aileleri ile birlikte kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi. Yurt dışından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle misafir olarak gelen çocuklar da kendilerine has oynadıkları yöresel halk oyunları gösterileri ile büyük alkış aldı. Şenlik havasında geçen kutlamalarda küçük çocuklar aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi.
“ATATÜRK EGEMENLİK BİLİNCİNİN YERLEŞMESİNİ SAĞLAMIŞTIR”
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle günün anlam ve önemine dair konuşmayı Dr. Fevzi-Mürüvvet Uğuroğlu Ortaokulu 7/K öğrencilerinden Öykü Baysal yaptı. 23 Nisan gününün Türk Milletinin dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Baysal, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan 1920 Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Bu tarihin ulusal egemenlik bayramı olarak kutlanmasının büyük öneme sahip olmasının yanında çocuk bayramı olarak kutlanması da büyük değer taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı çocuklara hediye ederken hem içindeki çocuk sevgisini bizlere göstermiş hem de bizim gibi genç beyinlerde ulusal egemenlik bilincinin yerleşmesini sağlamıştır. Biz bugünün çocukları 23 Nisan’larda baharın getirdiği neşenin de etkisiyle hem bayramın tadını çıkarıyor hem de bugünün Türkiye’sine ne zorluklarla ulaşıldığını öğreniyoruz. Bayramımızı dünyanın bütün çocuklarıyla paylaşırken bize bu cennet vatanı armağan eden atalarımızı minnetle anıyoruz. Biz yarının büyükleri olacak çocuklar, 23 Nisanlarda çocukluğumuzun tadını çıkarırken öğrenmeye, araştırmaya meraklı olmamız gerektiğini, bilginin günümüz dünyasında egemen olduğunu ve bilginin ahlakla birlikte gelişebileceğini bir kere daha hatırlıyoruz”