İlkadım Belediyesi MHP Grup Başkanvekili ibrahim Üstün, MHP'li Meclis Üyesi Cemalettin Kola ve Mustafa Umar, İlkadım Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında gündeme gelen, 2019 yılında bir firmadan fahiş fiyatlarla mal alındığı iddialarıyla ilgili hala bir gelişme yaşanmadığını ve konunun yılan hikayesine döndüğünü belirtti. 

4 AYDIR SES YOK

Aradan 4 ay geçmesine rağmen raporla ilgili bir yol alınamadığını ifade eden Üstün, "Raporu inceleyecek personel olmadığı söylendi. Keşke belediyeye aldıkları personellerden birinin böyle bir meziyeti olsaydı" derken, Kola, İlkadım'da tüyü bitmemiş yetimin, garip, fukaranın hakkını kimseye yedirmeyiz" diye konuştu. Umar ise, "Raporlamalarımızı sunduk ama geri dönüş yapılmadı" dedi. 

KEŞKE MEZİYETİ OLSAYDI 

Raporla ilgili bir ilerleme kaydedilemediğini belirten MHP'li Grup Başkanvekili ibrahim Üstün, Başkan Necattin Demirtaş, önce 'Ben danışman almadım dedi' sonra 'Milletin nabzını tutmak için berber ve çay işletmecisi aldım' dedi. Satın alma ile ilgili iddialara mecliste sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi. Yaptığı basın açıklamasında ise 'Bu incelemeyi yapacak personelim yok' dedi. Keşke değerlendirilen personellerden birinin böyle meziyeti olsaydı" diye konuştu. 

KİMSEYE YEDİRMEYİZ 

Konunun yılan hikayesine döndüğünü belirten MHP'li Meclis Üyesi Cemalettin Kola, " Önce 'Evrak çok inceleniyor' denildi. Arkasından inceleme elemanlarının izinli, akabinde personel olmadığı söylendi. Müfettiş olduğunu iddia eden bir belediye başkanının bunu uzatmasını anlamış değilim. Gidip adrese teslim o evrağı çekip çıkaracak. Uzatmanın bir manası yok. İlkadım'da tüyü bitmemiş yetimin, garip, fukaranın hakkını kimseye yedirmeyiz. İlkadım halkı bize o görevi verdi. 

Duyumuma göre bir denetim elemanı tarafından bunun denetlendiğinin haberi bana geldi. Ne kadar doğrudur bilinmiyor. Şu an sonucu belli değil. Hep beraber bu sonucu göreceğiz, izleyeceğiz. Takip edip ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı. 

RAPORLARIMIZI YAPTIK 

Konuyu gündeme taşıyan ve iddialarla ilgili herhangi bir geri dönüş yapılmadığını belirten MHP'li Meclis Üyesi Mustafa Umar, "Teftiş kurulu bizi dinledi. Raporlamalarımızı yaptık. Teftiş Kurulu Müdürü, yetkili müdürleri çağırıp konu hakında bilgi alacağını söylemişti. Daha sonra konu ile ilgili herhangi bir görüşme yapılmadı" dedi. 

Merve İLHAN