Gençlik Hizmetleri Samsun İl Müdürlüğü İlkadım Gençlik Merkezi’nde düzenlenen “Model Gemi Yapım Kursu” büyük ilgi görüyor.
İlkadım Gençlik Merkezi’nin vatandaşlara yönelik ücretsiz olarak açtığı çeşitli kurslardan biri olan Model Gemi Yapım Kursu’nda birbirinden ilginç model gemiler yapılıyor. Karadeniz takası, İzmir kayığı, Bodrum guleti ve olta sandalı gibi gemiler kursiyerlerin elinde şekil alıyor. Kursun sonunda düzenlenecek sergi ile gemiler görücüye çıkacak.
“İLKADIM MERKEZİ, MODEL GEMİ YAPIMINDA OLDUKÇA İDDİALI”
Kurs faaliyetleri hakkında bilgi veren İlkadım Gençlik Merkezi Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz, “Gençlik Merkezlerimiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı olarak gençlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler çerçevesinde serbest zamanlarını değerlendirmelerine fırsat veren, bunlar için ortam hazırlayan ve faaliyet gösteren kültürel kurumlardır. İlkadım Gençlik Merkezimiz 7-29 yaş aralığında, 28 branşta ücretsiz kurs faaliyeti göstermekte olup, faaliyetlerimiz dışında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak ulusal ve uluslararası projeler, deniz ve doğa kampları gönüllü faaliyetleri ve belirli dönemlerde çeşitli kampanyaları yürütmektedir. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca ‘Tematik Gençlik Merkezi’ seçilen Samsun İlkadım Gençlik Merkezimizde model gemi kursu yoğun bir şekilde devam etmektedir. Atölyede Karadeniz takası, İzmir kayığı, Bodrum guleti ve olta sandalı gibi çeşitli eserlerinin yapımı gerçekleştiriliyor. İlkadım Gençlik Merkezi, model gemi yapımında oldukça iddialı ve yapılan bu eserler ilerleyen zamanlarda sergilemeyi planlıyoruz” dedi.
“İLKADIM GENÇLİK MERKEZİ PROJELERİMİZ”
Şeyda Sağlam Gündüz, yeni proje çalışmaları hakkında ise şu bilgileri verdi: “Samsun Yıldızlarını Ödüllendiriyor, Samsunun Evliya Çelebileri, İlkadım Okul Sporlarında Fair Play Karikatür Yarışması(Türkiye’de bir ilk), Hayallerime Dokun, Oyuncak Kumbarası Sınıf Kardeşliği, Adım Adım Başarı, İllede Genç Olsun gibi projelerimiz var. Bunun yanında; bağlama, Osmanlıca, hat sanatı, ahşap oymacılık, keman, satranç, ney kursu, ebru sanatı, model gemi yapımı, senaryo yazarlığı, tiyatro, kısa film, piyano, kum sanatı, gezi, resim taş oymacılığı, gitar, keman, İngilizce, piyano, halk oyunları, mehter takımı, koro, robot programlamacılığı, fotoğrafçılık gibi kurslarımız da bulunmaktadır.”