Maltepe, İdealtepe mahallesin de önceki gün meydana gelen olayda polise gelen ihbar ekipleri alarma geçirdi. Polisi arayan bir kişi arkadaşının temizlik için gittiği evde, ev sahibi tarafından rehin alındığını söyledi. Arkadaşının kendisine mesaj attığını söyleyen ihbarcı, onun hayatından endişe ettiğini belirtti. Bu ihbar üzerine Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipleri ve rehine kurtarma müzakere timleri olayın olduğu adrese gitti.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ YAKALADI

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyon sırasında polis içerde bulunan şüpheliyi kadını bırakması için yaklaşık 2 saat boyunca ikna etmek için uğraştı. Bu sırada kilitli olan kapının açılması içine getirilen çilingir tarafından çalışma başlatıldı. Elindeki baltayla rehin aldığı kadını tehdit ettiği öğrenilen şüpheli bir türlü teslim olmayınca, Özel harekat polisleri çilingirin açtığı kapıdan içeri girdi. Şüpheli karşında silahlı polisleri görünce direnmenden teslim oldu. Bu sırada içerde korku dolu anlar geçiren Badegül G.’de kurtarıldı.

KURTARILAN KADIN ŞİKAYETÇİ OLDU

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüpheli Levent K. temizlik için eve gelen kadını neden rehin aldığı konusunda konuşmadığı öğrenildi. Levent K.’nın daha önceden de benzer bir olay nedeniyle polise geliş kaydı olduğu öğrenildi. Olayın mağduru Badegül G. ise kendisini zorla alıkoyan şüpheliden şikayetçi oldu.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Anadolu Adliyesine sevk edildi. Şüpheli ifadesinin alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.