ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 46 kaçak göçmeni taşıyan lastik bota, Babakale açıklarında kuru yük gemisi çarptı. Olayda, denize düşen kaçaklardan 1'i bebek, 5'i çocuk 13 kişi yaşamını yitirdi. Kaçaklardan 8'ini Türk Sahil Güvenlik ekibi, 20'sini de Yunan Sahil Güvenlik ekibi kurtarırken, 5 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın  Alo 158 hattına bugün saat 08.55'te, Türk bandıralı bir geminin, Yunanistan'a geçmek isteyen kaçakların botuna çarptığı ve deniz üzerinde cesetler bulunduğu ihbarı yapıldı. Bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 1 helikopter, 5 ani müdahale botu ve 1 arama kurtarma gemisi sevk edildi. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında 1'i ağır yaralı olmak üzere 8 kaçak kurtarıldı. Denize düşen kaçaklardan 1'i bebek, 5'i çocuk olmak üzere 13 kişinin ise cesetleri çıkarıldı. Ölen çocuklardan 3'ünün kız, 3'ünün de erkek olduğu belirtildi. Kurtarılan kaçak göçmenler ile denizden toplanan cesetler, Babakale Limanı'ndan karaya çıkarıldı. Kurtarılan kaçaklar Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, cesetler morga konuldu.
KAÇAKLARDAN 28'İ KURTARILDI 
Yük gemisinin çarptığı botta, çoğu Suriyeli 46 kaçağın bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Sahil Güvenlik ekiplerinin deniz üzerinden ve havadan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kayıp kaçaklardan 20'sinin de Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı ve Midilli Adası'na götürüldüğü bilgisi geldi.
13 kişinin öldüğü, 28 kişinin kurtarıldığı umut yolculuğu faciasında, kayıp olan 5 kişiyi arama çalışmaları havadan ve denizden devam ediyor.

FOTOĞRAFLI