Eskişehir Kızılay Şubesi, Odunpazarı ve Tepebaşı’nda iki ayrı okulda Özel Eğitim Sınıf’ı oluşturulmasına katkı sağladı. Törenle açılan sınıflarda engelli çocuklar için eğitim veriliyor.

Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Soner Özübek İlkokulu ve Halil Yasin İlkokulu’nda oluşturulan Özel Eğitim Sınıf’ları törenle açıldı. Onlarca engelli öğrencinin eğitim alacağı sınıflardaki tüm materyaller ise Kızılay Şubesince temin edilerek tefrişatı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Kızılay Şube Başkanı Yüksel Girgin, “Türk Kızılayı olarak, yaşıtlarına göre pek çok konuda destek ve bakıma daha fazla ihtiyacı olan çocuklarımızın eğitimleri için devlet okullarında ‘Özel Eğitim Sınıf’ları açıyoruz. Yürüttüğümüz özel eğitim sınıfı projesi ile eğitim çağındaki özel öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin akranları ile birlikte hayattan kopmadan yaşamalarının önünün açmak istediklerini kaydeden Girgin, “Kızılay gibi insanlık adına hizmet eden bir kurumun başkanlığını yapıyorum. Çok özel bir açılış, özel çocuklar için yani yeryüzü meleklerinin eğitimi için Kızılay adına özel sınıf açıyoruz” diye konuştu.

Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Soner Özübek Özel Eğitim Sınıfı açılışında konuşan Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, “Kızılay doğal afetlerde, her zaman her yerde ihtiyacı olan herkesin yanındaydı. Bugünde eğitim konusunda bir adım atarak, bu güzide okulumuzda değerli sınıfı açarak ön ayak oldular, kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Tük Milli Eğitiminin amacı hiçbir kimseyi eğitimin dışında bırakmamak, bu konuda da gerek sivil toplum kuruluşlarının gerekse biz yöneticilerin elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Yüksel bey bunun ilk adımını attı bununda devamı bekliyoruz” dedi.

Öte yandan Halil Yasin İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı açılışına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, “Eğitim kenti olması nedeniyle çok çeşitli eğitim alanları bulunuyor. Ancak özel eğitim konusunda da Eskişehir önemli mesafeler kat etmiş, kurumsal alt yapısını oluşturmuş bir özelliği taşımaktadır. Özel eğitim kumrularımızın bu öğrencilerimize eğitim verenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Böylesine önemli bir katkının sağlanması bizim de bu sıfatımızı daha da zenginleştirecek. Bu eğitim alanı Kızılay Şubemizin değerli katkılarıyla bir mekâna kavuşmuş oluyor. Ben başkanımız Yüksel Girgin’e bize sağladıkları katkıdan ve destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin ise şunları söyledi:

“Ben Yüksel başkan ve ekibine eğitime göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Eğitim kurumlarının inşası, donatılması sadece devletin görevi değil. Aynı zamanda bir vatandaşlık görevi bilincimiz. Eskişehir’de de hayırseverlerimizin fazla olduğunu biliyoruz. Onların hepsine teşekkür ediyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdelelerle sınıflar açıldı. Protokol üyeleri sınıftaki öğrencilerin ilk derslerine eşlik ederek özel öğrencilerle yakından ilgilendiler. Yapılan açılışların ardından ise Kızılay Eskişehir Şubesince okullardaki öğrencilere kek ve dondurma ikramında bulunuldu.