MUSTAFA AKIN - İSTANBUL /

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, sahasında Maccabi Electra'yı 82-67 mağlup ederek seriyi 2-0'a getirdi.

''KÜÇÜK DETAYLAR ÜZERİNE ÇALIŞTIK VE BU SAYEDE ÇOK İYİ OYNADIK''

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, küçük detaylar üzerine çalıştıklarını ve bu sayede çok iyi oynadıklarını ifade etti. Obradovic, "Maça çok agresif bir şekilde başladık ve bu yüzden de ilk çeyrekteki sonucu aldık. Her zamanki gibi küçük detaylar üzerine çalıştık, gerekli değişiklikleri yaptık ve bu sayede de çok iyi oynadığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

''SERİYE 2-0'LA BAŞLAMAK ÇOK GÜZEL, AMA TEL AVİV'DE ÇOK FARKLI BİR ORTAM OLACAK''

Mücadelede gösterdikleri performanstan dolayı oyunculara, sarı-lacivertli takıma da destek verdikleri için taraftarlara teşekkür eden Obradovic, "Seriye 2-0'la başlamak çok güzel, ama Tel Aviv'de çok farklı bir ortam olacak. Çok gururlular. Takımlarına çok sahip çıkıyorlar. Zor bir ortamda oynayacağız" dedi.

Obradovic, serinin üçüncü maçına daha iyi hazırlanmaları gerektiğini belirterek, "İlk iki maçtan daha iyi bir şekilde hazır olmamız gerekiyor. Kural çok basit, bir galibiyete ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Nemanja Bjelica'nın sahadan sekerek çıkmasıyla ilgili sorulan bir soruya ise, "Henüz durumu belli değil. Akşam ya da yarın belli olacak" cevabını verdi.

Partizan'la 23 yıl önce İstanbul'da Avrupa Ligi Şampiyonluğu'nu kazandığının hatırlatılması üzerine açıklamalarda Obradovic, "Benim için çok önemli ve anlamlı bir gün. İlk başarım, kazandığım ilk kupamdı. Hiçbir zaman unutmayacağım. Bu akşam da hiçbir şeyi unutmayacağım, çünkü yolumuz devam ediyor. O günden tek farkı da 23 yaş yaşlanmış olduğum ve o dönemdeki fotoğraflarda da saçım siyahtı" ifadelerini kullandı.

MACCABİ ELECTRA BAŞANTRENÖRÜ GUY GOODES: ''FENERBAHÇE ÜLKER TEL AVİV'E GELİP BİZİM ATMOSFERİMİZİ HENÜZ GÖRMEDİ''

Maccabi Electra Başantrenörü Guy Goodes ise maçın ardından yaptığı açıklamasında, Fenerbahçe Ülker'i tebrik ediyorum. Ama daha henüz bitmedi. Tel Aviv'i gelip bizim atmosferimizi henüz görmedi Fenerbahçe Ülker'' dedi.

''İLK BAŞTA KAYBETTİĞİMİZ AVANTAJDAN DOLAYI ÖNE GEÇEMEDİK''

Pazartesi günü çok eğlenceli bir maçın olacağını ifade eden Goodes, ''İlk çeyrekte biz avantajı kaybettik. Fenerbahçe Ülker 16 sayı öne geçti ve bizim için orada maç bitti. Konuştuğumuz hiçbir şey yapmadık sahada. Maçın sonuna doğru oynamamız gerektiği gibi oynamaya başladık; ama ilk başta kaybettiğimiz avantajdan dolayı öne geçemedik'' ifadelerini kullandı.

Goudelock'un performansı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Guy Goodes, ''Bu maçta maalesef oyun kurucularımız gerektiğini yapmadı. Uzunlar da aynı şekilde doğru yerlerde olmadılar. Savunmada çalıştığımız hiçbir şey yapılmadı ve ilk beş dakikada 20 sayı yedik bundan dolayı. İkinci üçüncü ve dördüncü çeyreklerde ne kadar iyi de olsak ilk başta kaybettiğimiz avantajdan dolayı her şeyi kaybettik. Zaten Goudelock da ilk çeyrekte 17 sayı üretti. O da bizi bitirmiş oldu'' şeklinde konuştu.

''BU ŞEKİLDE DE MAÇ OLMAZ TABİİ Kİ İLK ÇEYREK BİR FACİAYDI''

Oyuncularla maç öncesi konuştuğunu ve hepsinin motive olduğunu da ifade eden Goodes, ''Maalesef planladığımız şekilde aynı şeyi gösteremediler. Bir boks maçı gibiydi ilk yumruğu yedik ve yere yığıldık. Uyandığımızda 16 sayı yemiştik ve bir daha da toparlayamadık. İlk maçta yaşadıklarımız bu maçı etkilememesi gerekiyor. Ama bu şekilde de maç olmaz tabii ki ilk çeyrek bir faciaydı'' dedi.