Canik Belediyesi, 2017 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na hazırlık kapsamında belediye personeline yönelik "Uluslararası İşaret Dili" kursu düzenliyor.
Canik Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği Uluslararası İşaret Dili Kursu ile 2017 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na hazırlanıyor. Canik Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen ve belediye personelinin katıldığı kursta, çalışanlar işitme engellilerle iletişim dilini öğreniyor. Olimpiyatlara katılacak sporcularla sağlıklı iletişim kurmayı amaçlayan ve toplam 23 çalışanın katıldığı kurs sonunda kursiyerler sertifika alacak.
CANİK HAZIR
Samsun’un büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağına işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik pozitif çalışmalar yapıyoruz. Belediyemizde Engelli Koordinasyon Birimi kurduk. Yine bütün binalarımız engelli insanlarımızın kullanımına uygun olarak dizayn edildi. Ayrıca ilçemizde Engelsiz Kafe ve Park yaptık. Düzenlemiş olduğumuz bu Uluslararası İşaret Dili kursu ile birlikte Canik olarak 2017 yılında düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na hazırız" dedi.
SÜREKLİ GELİŞİM
Belediye çalışanlarının düzenlenen eğitim seminerleri ve kurslarla sürekli kendilerini geliştirdiğini de belirten Genç, "Canik Belediyesi olarak yenilikçi bir belediyeyiz. Çalışanlarımız sürekli gelişim içerisinde. Uluslararası İşaret Dili’ni öğrenmek günümüzde engelli vatandaşlarımızla iletişim kurmamız bakımından son derece önemli. Olimpiyatların haricinde işitme engelli vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında da bu kursun faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.