SASKİ Genel Müdürlüğü, Samsun'un Atakum ilçesinde 29 Eylül (bugün) 09.00-14.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacağını duyurdu. 

BU KEZ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

duyurusuz kesintileri, yanlış ve eksik duyuruları ile gündeme gelen ve Samsunlu vatandaşları adeta isyan ettiren SASKİ bu kez duyuruyu sosyal medya hesabından paylaştı.
SASKİ Genel Müdürlüğü  tarafından yapılan açıklamada; ''Atakum ilçesi Yeşildere Mahallesi Anadolu Bulvarında meydana gelen arıza nedeni ile 29.09.2020 (bugün) Esenevler Mahallesi ve Yeşildere Mahallesi 09.00 - 14.00 arasında su verilemeyecektir. Değerli halkımızın mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almaları rica olunur.'' denildi.

BİTMEYEN KESİNTİLER

Geçtiğimiz günlerde ana boru hattı arızası nedeniyle  Atakum Mevlana ve Güzelyurt Mahalleleri ve Bafra Selemelik, Terzili ve Kamberli Mahalllerinde kesilen suların akşam saatlerine kadar gelmemişti. Bu kesintiden birkaç gün sonra ise Çatmaoluk Mahallesi'nde 3 saatlik bir kesinti yapılmıştı.

İSYAN ETTİRDİ

İki gün peşpeşe Samsun'un çeşitli mahallelerinde 24 saatin üzerinde yaşanan su kesintileri susuz kalan mahalle sakinlerini isyan ettirmişti.

ÇEŞMEYE AKIN ETMİŞLERDİ

SASKİ'nin su sorununa çözüm bulacağından ümitsiz olan vatandaşlar,  su ihtiyacını karşılamak için çeşmelere akın etmişti. Çeşme önlerinde uzun kuyruklar oluşurken vatandaşlar, "Bu devirde hem de şehrin merkezinde bu kadar uzun süren bir sorun yaşanabilir mi,  bu nasıl bir rezalet. Virüs var, elimizi yüzümüzü yıkayamıyoruz" diyerek tepki göstermişti.