Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Vakfı bünyesinde 2000 yılından beri faaliyetlerini sürdüren EBSO Vakfı Kadınlar Birliği üyeleri, 2014-2015 döneminde öğrenci burslarına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarından dolayı plaketle ödüllendirildi.
EBSO Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen dönem sonu etkinliğinde, 2014-2015 burs döneminde katkıda bulunan EBSOV Kadınlar Birliği üyeleri ve tiyatro etkinliklerine gönüllü olarak katılan kadınlara teşekkür plaketleri, EBSO Vakfı Başkan Yardımcısı Enver Olgunsoy, yönetim kurulu üyeleri Necdet İtmeç ve Nejat Özduran ile Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran tarafından verildi.
EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Olgunsoy, Kadınlar Birliği üyelerine hiçbir maddi karşılık gözetmeden gerçekleştirdikleri çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederken, ailedeki gençlerin de birliğe kazandırılmasını istedi. Toplumda kadınların hak ettiği konuma ulaşmalarını sağlayacak çalışmalara imza atılması gerektiğini ifade eden Olgunsoy, “Vakfımızın bünyesinde kadınlar birliğinin kuruluşundan bu yana geçen 16 yılda birbirinizle saygı, sevgi ve iyi niyet temeline dayalı ilişkilerle bugünlere geldiniz. Bu birlikteliği daha ileriye taşımak, 2016 yılında yapılacak seçimlerde EBSO Meslek Komiteleri ve Meclisi’nde de yer almak için şimdiden hazırlanmaya başlayın” dedi.
EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran da, 16 yılı geride bırakırken azim, sabır ve istikrara örnek gösterilecek birliktelik ortaya koyduklarına dikkat çekti.
"GELECEĞE ADIM ATMAK UMUT VE TEMENNİSİ İÇERİSİNDEYİZ"
Türkiye’nin yeni bir dönemin ve değişimin kapı aralığında olduğunu ifade eden Özduran, “Bu kapıdan seçimlerimiz ve tercihlerimiz doğrultusunda gireceğiz. Anayasa Mahkemesi’nin dini nikah ve resmi nikahla ilgili aldığı son kararın ardından aydınlık Türk kadınının ekseriyetle yer alacağı ve kadınların temel haklarının savunulacağı, ufku açık bir TBMM ve aydınlık bir geleceğe adım atmak umut ve temennisi içindeyiz” diye konuştu. İhsan Özduran, İzmir kadınını temsil ederken geride bıraktıkları çalışma döneminde EBSO Vakfı’na göz ardı edilmeyecek fedakarlıkla, kayda değer nitelikte bir katma değer sağladıklarını belirtirken, “Sadece son iki dönemde elde ettiğimiz 186 bin TL’nin Kadınlar Birliği’nin adını yaşatacak gayrimenkule yatırılması önerimizin Vakıf Yönetim Kurulunca kabul görmesinden mutluyuz. EBSO Vakfı’nın adını kalıcı eserlerle duyurmanın yanısıra daha birçok yenilenme ve yeni fikirlerle yeni bir çalışma dönemi diliyorum” dedi.
EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Tiyatro Topluluğunu oyunlara hazırlayan Yönetmen Cihangir Turantaş ise, şu açıklamalarda bulundu:
"Bugüne kadar yaptığımız projeler bizi tatmin ediyordu. Artık toplumu umutlandıran, inandıran projeler yapmalıyız. Bunu gerçekleştirecek olgunluğa ve güce eriştik. Sözlerimizi biriktirelim, büyüklere seslenelim."