’Devlet Tiyatroları, Diyarbakır Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali’ kapsamında ’Macun Hokkası’ oyunu bu akşam Diyarbakırlı sanatseverler ile buluşacak.
Diyarbakır’da doğmuş ve aslen bir doktor olan, uzun yıllar Diyarbakır’a hizmet etmiş, Türk tiyatrosunun ve yazın hayatının en değerli isimlerinden biri olan Orhan Asena’nın oyunlarının, tiyatroya gönül veren dünya görüşünden hareketle, Diyarbakırlı sanatseverlerle buluştuğu ‘Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali’ devam ediyor.
27 Nisan Pazartesi günü Bursa Devlet Tiyatrosu’nun Kanlı Nigar oyunuyla başlayan, Devlet Tiyatroları, Diyarbakır Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali kapsamında, bugün Adana Devlet Tiyatrolsu oyuncuları tarafından oynanacak ’Macun Hokkası’ adlı oyun, saat 20.00’da Orhan Asena tiyatro sahnesinde izleyicilerle buluşacak.
Müsahipzade Celal tarafından yazılan ‘Macun Hokkası’, Salmatomruk‘daki Savakların üzerinde bir mahallede geçiyor. Mahalledeki zengin ağalardan biri ölünce bütün mal varlığı kızına kalmıştır. Mahallenin paragöz insanları kızla evlenebilmek için türlü oyunlar çevirmeye çalışırken yıllar sonra kızın nişanlısının ortaya çıkmasıyla işler değişir.
2 perdeden oluşan ve 1 saat 45 dakika suren oyun müzikli, şarkılı, danslı olarak sahneleniyor.