Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce son 20 gün içerisinde, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve asayişe müessir olaylara karşı yapılan çalışmalarda 9 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Edinilen bilgilere göre, Asayiş Şube ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, Kaletepe Mahallesinde bulunan bir evden mutfak masası ve 2 adet halıyı çaldığı iddia edilen M.K., Etiler Mahallesi 1017. Sokakta bulunan bir evin tandırlık kısmında bulunan 1 adet pekmez leğenini çaldığı iddia edilen F.G., Bağlarbaşı Mahallesi Karayolu Caddesinde bulunan bir işyerinden 2 adet PVC kapı aldığı iddia edilen E.C.Ö. isimli şahıslar ile bulduğu bir cüzdan içerisindeki kredi kartından 500 TL para çektiği iddia edilen Z.D. şahıslar yakalanarak haklarında yasal işlem başlatıldı.
Öte yandan, Kömür Tevzi mevkiinde Ö.K isimli şahıstan 1 adet kurusıkı tabanca, 1 ekmek bıçağı ve 1 adet sopa, Güzeltepe Mahallesi 548 sokak üzerinde S.H.Y. isimli şahıstan kovalamaca sonucu 1 adet tüfek ve bu tüfeğe ait 5 adet dolu fişek, Bahçelievler Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde M.F.Y. isimli şahıstan 1 adet tüfek, Bahçelievler Mahallesi Yeşilöz Caddesi üzerinde bir araç içerisinde D.Y isimli şahıstan 1 adet tüfek, Osmangazi Mahallesi Kuşkonağı Bulvarı üzerinde M.E. isimli şahıstan 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.
Son 20 gün içerisinde çeşitli suçlara karışan 9 kişinin yakalanarak haklarında yasal işlem başlatıldığını belirten İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, “vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gerekli çalışmalara devam edilecektir” dedi.