İstanbul, 12 Haziran () - Otomotiv Yenileme Pazarı Geliştirme Derneği (OYPG) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyal Tarablus, Avrupa bağımsız yenileme pazarında rekabetin korunması ile ilgili uluslararası çalışmalar yapan FIGIEFA’nın yönetim kurulunda temsil edilme hakkı hazandı.

Toplam 11 milyar liraya ulaşan Türk Otomotiv Sanayi Yenileme Pazarının yüzde 35’ine hakim olan şirketlerin oluşturduğu OYPG, uluslararası arenada tüketicinin tamir hakkı, bağımsız operatörler ile verilere ulaşma hakkı ve Telematik regülasyonları çalışmalarına hız veren Brüksel merkezli FIGIEFA’nın bu çalışmalarından faydalanacak.

Araç parkının büyümesine paralel olarak otomotiv yedek parça ve dolayısıyla bağımsız yenileme pazarının da büyüdüğüne dikkat çeken Eyal Tarablus, “2000 yılında federasyona katılan OYPG, ilk defa 2012 yılında yönetime seçilmişti. İkinci kez aynı göreve layık görülmek OYPG ve şahsım adına büyük bir onurdur” dedi.

Avrupa’nın bazı ülkelerinin küçülme içerisine girdiğini anımsatan Eyal Tarablus, buna karşılık Türkiye pazarının ise büyümesini sürdürdüğünü belirtti ve şöyle devam etti:

"OYPG olarak amacımız satış sonrası pazarda rekabetin en etkin şekilde var olmasını sağlamak ve son kullanıcıların seçim hakkını yetkili veya bağımsız kanallar arasında serbestçe eşit koşullarda kullanabilmesine faydalı olmaktır. Federasyon yönetimindeki etkin rolümüz sayesinde, uluslararası arenada tüketicinin tamir ve seçim hakkı, bağımsız operatörlerin araç üreticilerinin verilerine ulaşma hakkı ve Telematik regülasyon çalışmalarına hız veren FIGIEFA’nın bu çalışmalarından faydalanacağız,"

(Fotoğraflı)