Iğdır’da, ‘Temiz Çevre Kampanyası’ kapsamında düzenlenen programda, protokol ve öğrenciler çöp topladı.
Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Iğdır Belediyesinin düzenlediği ortak proje kapsamında, Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Görkem Gençtürk, öğrenciler ve kurum amirleri kent merkezinde ki cadde sokaklar da, çöp topladı. Zübeyde Hanım Bulvarından yürüyüşe geçerek başlanan, dört mevkiinden devam eden ve valilik binası önünde son bulan çöp toplama programın sonunda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Görkem Gençtürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘1-7 Mayıs Temiz Çevre’ kampanyasına kentteki belediyeler ve diğer kurumlarla birlikte, çevre bilinci kavratmak amacı ile bir takım etkinlikler düzenledikleri söyledi. Bu organizasyonda ki amaçlarının doğunun incisi olan Iğdır’ı temiz bir şekilde görmek olduğunu ifade eden Gençtürk, “Bizler bu gün sembolik olarak bir çevre temizliği yaptık. Bu programın vatandaşlarımıza; özellikle gençlerimize ve öğrencilerimize örnek olmasını istiyoruz. Iğdır’ı hak ettiği güzelliğe ve temizliğe kavuşması için bu anlamda bütün vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.
Yaşanılacak bir kent ve temiz bir çevre oluşturulması için kendilerinin bu konudaki bilinci halka ve toplumda ve kurumsal alandaki yaşayan herkese yerleştirilmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit de, buradaki amaçlarında bu olduğunu söyledi. Yikit, “Bir şehrin temizliği genel anlamda bakıldığında sanki belediye tarafından yapılması gerektiği bir işlev olarak görülse de; esasında herkesin, 7’den 70’şe herkesin kendi etrafını temiz tutması gerekiyor. Bunun sonucunda da, gerçekten yaşanabilir temiz çevre de yaşama şansını bulacağız ve geleceğimize bunu miras olarak bırakmış olacağız” diye konuştu.
Çevrenin, toplumun herkesimi tarafından korunması ve temiz tutulması gerektiğine dikkat çeken Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil ise, bunun sadece belediye ve diğer kurumlara düşen bir görev olmadığını, herksin bu konuda duyarlı olmasını gerektiğini kaydetti.