KASTAMONU (AA) - 24. Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası dolayısıyla Taşköprü ilçesinde etkinlik düzenlendi.

Tekke Camisi önünde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Daha sonra program, Kastamonu Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ve Taşköprü Belediyesi Orkestrası'nın dinletisiyle devam etti.

Kaymakam Zafer Coşkun, yaptığı konuşmada, Şeyh Şaban-ı Veli'nin günümüzü aydınlatan mümtaz bir şahsiyet olduğuna dikkat çekerek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise "Kültür mirasımızın önemli şahsiyetlerinden Taşköprü ilçemizde doğan Şeyh Şaban-ı Veli'yi tanıyıp anmak ve çocuklarımıza öğretmek önemli görevlerimiz arasındadır. Çünkü geçmişini bilmeyen toplumlar geleceklerini de planlayamazlar. Geleceğin büyüklerini yetiştirmek, geçmişteki büyükleri bilmek, toplumun kendisine güvenmesi ve fertlerin birbirini sevmesiyle mümkündür. Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri ve bu gibi büyük zatlar, bizlerin ortak değerlerini temsil ettiğinden sevgimizi pekiştirmektedir" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Yusuf Uzun dualar okudu, Abdalhasan köyünde bulunan tekke ve türbe ziyaret edildi.

Programa, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tot ve çok sayıda vatandaş katıldı.