Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Köseköy-Gebze arasındaki demiryolu hattıyla ilgili bir gazetede “60 milyon euroluk hızlı tren vurgunu” başlığıyla yayınlanan haberi yalanladı.
TCDD’den yapılan yazılı açıklamada, 23 Haziran 2015 tarihinde bir gazetede, “60 milyon euroluk hızlı tren vurgunu” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak “Söz konusu Köseköy-Gebze arasındaki demiryolu hattının rehabilitasyonu ve yeniden inşası projesi, başlangıçta iki hatlı olarak programlanmış ise de gelecekte ortaya çıkacak trafik yoğunluğu düşünülerek, ilave bir hattın daha inşasına karar verilmiş, bu ilave hatla ilgili olarak kimseye fazladan herhangi bir ödeme yapılması söz konusu olmamıştır” denildi.
Projenin süreçlerinin Avrupa Birliği (AB) mevzuatı çerçevesinde şeffaf bir şekilde AB ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın onayı alınarak yürütüldüğü kaydedildi.
Haberin iftira niteliği taşıdığı ve kurumu karalama kampanyasına dönüştüğüne dikkat çekilerek haberi yapan ve yayımlayanlar hakkında yasal yollara başvurulacağı ifade edildi.