Bitlis Valisi Orhan Öztürk, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ahlat ilçesine geldi.
İlk olarak Ovakışla Beldesi’ne geçen Vali Öztürk, burada Ovakışla Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Demir’i makamında ziyaret etti. Bir süre Başkan Demir ile sohbet eden Vali Öztürk, belde hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Ovakışla Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret eden Vali Öztürk’e, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram ve karakol komutanı tarafından karakol hakkında bilgi aktarıldı.
Burada ki ziyaretinin ardından Ovakışla Beldesi’nde inşaat çalışması devam eden Vahdet Camii Taziye Evi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Öztürk daha sonra Ovakışla Beldesi’nden ayrıldı.
Ardından Ahlat ilçesine geçen Vali Öztürk, burada ilk olarak Kur’an Kursuna dönüştürülen eski Kaymakamlık lojmanını ziyaret etti. Burada bir süre incelemelerde bulunan Vali Öztürk, Kur’an Kursu hakkında bilgi aldı. Daha sonra Ahlat Belediyesi tarafından yapımı devam eden hamamı gezen Vali Öztürk, yeni yapılan sahil parkını da ziyaret ederek Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban’dan yatırımlar hakkında bilgi aldı.
Vali Öztürk’e Ovakışla Beldesi ve Ahlat ziyaretlerinde Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoığlu ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram’da eşlik ettiler. V