Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi’nde hafta sonu deplasmanda karşılaştıkları Serhat Ardahan Spor maçını derlendiren Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, karşılaşma boyunca hakaretlere ve taşlı saldırılara maruz kaldıklarını belirtti.

Kars36 Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yıldız, önceki gün Ardahan’da oynanan karşılaşma ile ilgili açıklamalarda bulunurken, karşılaşma da Ardahanlı seyirciler tarafından atılan taşlardan sporcularının yaralandığını söyledi.

Kars36 Spor’un gerek BAL liginde ve gerekse Türkiye Ziraat Kupası’nda çok iyi bir çıkış yakaladığını, Türkiye spor kamuoyunun gözlerinin üzerinde olduğu bir dönemde Ardahan’da oynan karşılaşmada hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını, sporda bunların olabileceğini, ancak Ardahanlı taraftarların karşılaşma boyunca yaptıkları hakaretlerin Ardahan’a yakışmadığını söyledi.

Kars Spor Ali Gaffar Okkan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Ardahan maçını değerlendiren Yıldız, “Karşılama başlamadan bizlere saldırılar başladı. sözlü saldırılar karşılaşma boyunca devam etti. Sözlü saldırılara da atılan taşlar da eklenince karşılaşma içinden çıkılmaz bir hal aldı. Stadyumda hiç kimse ne güvenlik görevlileri, ne de Ardahanlı yöneticiler ortamı sakinleştirmek için bir şey yapmadı. Karşılaşmayı kaybettik. Bu gayet normaldir. Ama biziler en çok üzen iki şehrin arasına nifak sokulmasıdır. Bu şekilde hiçbir yere varılmaz. Biz çok üzgünüz, yaşadığımız olaylar bizleri çok üzdü” dedi.

Öte yandan Ardahanlı taraftarların attıkları taşların isabet etmesi sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan Kars36 Sporlu futbolcular ise Harakani Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavileri yapıldı.