Kaybettiğimiz değerleri yaşatmak ve sahip olduklarımıza da vefa duygusunu göstermek isteyen Karşıyaka Belediye Meclisi; geçen hafta uçak kazasında şehit olan İzmirli pilot Üsteğmen Onur Özkaya ile yaşamını Karşıyaka’da sürdüren ünlü tiyatro sanatçısı, yazar ve yönetmen Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun isimlerini sokaklarda da yaşatma kararı aldı.
"ŞEHİDİMİZİN ADI YAŞAYACAK"
Geçtiğimiz hafta Malatya’da yaşanan uçak kazasında şehit olan İzmirli pilot Üsteğmen Onur Özkaya’nın ismi, İnönü Mahallesi’nde, ailesinin de yaşadığı 6753/19 sokağa verildi. Karar mecliste oybirliği ile alınırken, üyeler ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da üzüntülerini dile getirdi. Başkan Akpınar "Yaşanan kaza ve şehitlerimiz hepimizi yasa boğdu. İzmirli şehidimizin adını sonsuza kadar yaşatmak için bu kararı aldık" dedi.
NUTKU: "TEŞEKKÜRLER"
Hala hayatta olan değerli isimlere sahip çıkmak adına da örnek bir karara imza atan belediye meclisi, yaşamını Karşıyaka’da sürdüren ünlü tiyatro sanatçısı, yazar ve yönetmen Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun adını da Bostanlı’da ikamet ettiği 6345 sokağa verdi. Karar oybirliği ile alındı. Meclisi takip eden Nutku da adının, yaşadığı sokağa verilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.