Demirtaş, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki HDP İl Başkanlığı yakınında partililere hitaben yaptığı konuşmada, partisince Pazaryeri Mahallesi'nde gerçekleştirilmek istenen nevruz etkinliğine izin verilmemesi nedeniyle vali ve il emniyet müdürüne tepki gösterdi.
Batman'daki nevruz etkinliğinin engellenmesi için güvenlik güçlerince sabah saatlerinden itibaren operasyon ve kanun dışı müdahale yapıldığını savunan Demirtaş, "Geçen yıl ve ondan önceki yıl Diyarbakır nevruzunda Öcalan'ın mektubu okunurken bunların ağzı kulaklarına varmış bir şekilde canlı yayında dinliyorlardı. Unuttunuz mu o günleri, bunlar değil miydi Öcalan'ın mesajları okunsun da ülkeye barış gelsin diyenler?" diye konuştu.
Demirtaş, "Nevruzun yasaklanamayacağını, engellenemeyeceğini gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Figen Yüksekdağ ise, "Bugün her yer nevruz alanıdır. Yan yana halaya duracağımız bayramlar için bugün direneceğiz, direnerek kazanacağız" ifadesini kullandı.

İZİNSİZ GÖSTERİLERE MÜDAHALE EDİLDİ.
Bu arada, Batman'da bazı mahallelerde yolu trafiğe kapatarak, izinsiz gösteri düzenlemek isteyen gruba, güvenlik güçlerince tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.

Kaynak: Haber7