Dünya Bankası yayınladığı raporda, Doğu Asya ve Pasifik ülkelerinin dünyanın en büyük gecekondu yaşayan nüfusuna sahip olduğunu bildirdi.

Dünya bankasının ’’Kentsel Yoksullar için Fırsatların Artırılması’ başlıklı raporuna göre, Doğu Asya ve Pasifik ülkeleri dünyanın en büyük gecekondu yaşayan nüfusuna sahip. Araştırma sonuçları, sağlıksız konutlarda yaşayarak temel hizmetlere erişimi kısıtlı ve sel baskınları gibi doğal afetlerde zarar görme riski fazla olan 250 milyon insanın olduğunu gösteriyor. Çin, Endonezya ve Filipinler ’de 75 milyon kentsel yoksul günlük 3 dolar 10 sentten daha az kazançla yaşıyor.

Raporda, Doğu Asya’da ve Pasifik’te kentleşmenin bir çok insan için büyük fırsatlar oluşturduğu, fakat şehirlerin hızlı büyümesinin ve artan nüfuslarının ihtiyaçlarına ayak uydurmaya çalışan ulusal ve yerel yönetimlere zorluklar çıkartabileceği açıklandı. Bu zorlukların arasında, uygun fiyatlı bir konut eksikliği, gecekondu mahalle sayısının artması, temel hizmet sunumundaki açıklar ve kent sakinleri arasındaki eşitsizliğinin artması yer alıyor.