Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Gençlik Kampları kapsamında Samsun’da bu yıl yüzlerce genç bir araya gelerek, yaz aylarını en iyi şekilde değerlendiriyor.
19 Mayıs ilçesindeki kamp merkezinin ev sahipliğinde düzenlenen kamplarda gençler; el sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları, deniz ve havuz etkinlikleri, spor aktiviteleri, kültürel geziler, etik-insani değerler ve kişisel gelişim seminerlerine katılıyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’daki kamplarda gençlerin unutamayacakları bir yaz dönemi geçirdiklerini söyledi. Gençlik kampı heyecanının Eylül ayına kadar süreceğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “12- 18 yaş arasındaki toplam bin 357 gencimiz, Samsun’da kamp heyecanını yaşayacak. En büyük temennimiz, gençlerimizin kamp programları süresince mutlu ve rahat olmaları” dedi.
19 Mayıs Gençlik Kampı’na gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Kampımızda paylaşmanın, sorumluluk almanın ve birlikte hareket etmenin en güzel örnekleri sergileniyor. Bakanlığımızca düzenlenen kampta gençlerimiz, hayatları boyunca sürdüreceklerine inandığım dostluk ilişkileri çerçevesinde unutamayacakları bir yaz dönemi geçiriyorlar” diye konuştu.
19 MAYIS GENÇLİK KAMPI, BİRÇOK ÖNEMLİ KAMPA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
19 Mayıs Gençlik Kampı, ulusal kamp dönemleri dışında da birçok farklı kamp projelerine imza atmaya devam ediyor. 22-28 Haziran tarihlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde koruma altında olan 103 gencin bir araya geldiği Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen Ramazan Kampı kapsamında da 330 genç buluştu.
31 Temmuz- 6 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Gençlik Kampı da yine 19 Mayıs Kampı’nda düzenlenecek. Kampa Türkiye’den ve Türkiye ile ortak tarihe ve kültüre bağlı Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova Cumhuriyeti ve Makedonya Cumhuriyeti gibi pek çok ülkeden 120 genç katılacak.
Gençler kamp aktivitelerinin yanı sıra, akademik, kültürel etkinliklerden faydalanabilecek. Ayrıca tematik oturumlarda; Gönüllük ve Topluma Katkı, Ayrımcılık ve İslamofobia ile Mücadele ve Ortak Değerler gibi konularda fikir alış verişinde bulunma imkanı bulacak.
Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Irak’tan toplam 100 gencin bir araya geleceği Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kampı’na da Samsun ev sahipliği yapacak. “Ortak Kültür, Ortak Gelecek ve Genç Liderler” teması çerçevesinde ortak medeniyet, tarih ve kültür mirasına sahip ülkelerin gençlerinin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak amacıyla organize edilecek kamp, 27 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.