Toksport WRT, Türkiye’nin başarılı genç ralli pilotlarından Orhan Avcıoğlu ile Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) mücadele etmeye hazırlanıyor. Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi, dünyanın en prestijli motorsporları organizasyonlarından olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın WRC2 kategorisinde mücadele ederek Türkiye’de bir ilke imza atmış olacak.

Kurulduğu ilk günden bu yana, birçok motorsporları organizasyonunda global anlamda Türkiye’yi temsil eden ve büyük başarılar gösteren Toksport WRT, bir ilke imza atıyor. Dünya çapında en çok tanınan ve en büyük motorsporları organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen Dünya Ralli Şampiyonası’nın WRC2 kategorisine katılan ilk Türk pilot, Orhan Avcıoğlu oluyor. Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi, 5-8 Ekim tarihleri arasında, İspanya’da gerçekleştirilecek Katalonya Rallisi’nde boy gösterecek. Asfalt ve toprak zemine sahip ralli etapları için tüm hazırlıklarını tamamlayan Toksport WRT, tecrübeli pilot Orhan Avcıoğlu ile birlikte, aynı zamanda WRC2 kategorisinde elde edilecek geri bildirimler sayesinde WRC kategorisi için bugünden geleceğe yatırım yapıyor.

Orhan Avcıoğlu da bu önemli adım için "Toksport olarak WRC2’deki programımız Katalonya ve Galler Rallileri ile başlıyor, hedefimiz 2018 yılında gerçekleşecek şampiyonayı şimdiden takip etmek. Dünya Şampiyonası’nda WRC2 kategorisi R5 sınıfı otomobiller için rekabetin en yüksek olduğu şampiyona olarak öne çıkıyor. Burada başarılı olmak için tecrübeye ihtiyacımız var. 2018 ve gelecek dönemin vizyonu ile bu iki yarışı önemli bir hazırlık süreci olarak görüyor ve tecrübe kazanmaya gidiyoruz" yorumunda bulunarak hedeflerin büyük olduğu sinyallerini verdi.

Hali hazırda Balkan Ralli Kupası’nda lider konumda olan Toksport WRT pilotları Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi, Katalonya Rallisi’nin ardından İngiltere’deki Galler Rallisi’ne katılarak WRC2 kategorisindeki iddiasını sürdürecek.