Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasında, Gizem ve Hüseyin Şentürk çiftinin nikahını, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe kıydı. Yakınlarının tebriklerini kabul eden çift, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra bir süre horon oynadı. Damat Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin ailenin tek çocuğu olduğunu belirterek, "Bu nedenle kayınvalidem, nikahın farklı olmasını istediğini dile getirdi. Biz de 'Ne yapabiliriz' diye düşündük ve nikahı 220 metre yükseklikteki seyir terasında gerçekleştirmeye karar verdik." dedi.

İzin için yaptıkları başvurudan olumlu yanıt aldıklarını anlatan Şentürk, "Böyle bir heyecanı yaşamak, hatta yükseklik korkusu olanlarla birlikte mutluluğa 'evet' demek çok güzel. Kayınvalidem daha çılgın bir şey isteseydi, onu da yapardık." diye konuştu. Şentürk, ileride çocuklarına, torunlarına anlatabilecekleri, unutamayacakları bir anıları olduğunu kaydetti. Gelin Gizem Şentürk de nikah törenlerinin sıradan olmamasını istediklerini söyledi. Bu isteklerini gerçekleştirebildikleri için mutlu olduğunu dile getiren Şentürk, kendilerine yardımcı olan Kocatepe ve diğer ilgililere teşekkür etti. 

Kocatepe ise Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasında nikah kıymanın ayrıcalığını yaşadığını belirtti. Hatila Vadisi Milli Parkı'nın geniş flora ve faunasıyla kentin en güzel mekanı olduğuna işaret eden Kocatepe, "Gençlerimiz, doğal güzelliklerin bulunduğu bir mekanda dünyaevine girdi. Seyir terasındaki ilk nikahı gerçekleştirdik. Gençlerimiz için de unutulmaz bir anı oldu. Buradan dünyaya sevgiyi, barışı, dostluğu ve tabii ki de bu gençlerimizin nikahını ilan etmiş oluyoruz." dedi.

HORON KORKUTTU

Cam Seyir Terası’nda yapılan nikâh ve sonrasında oynanan horon ise izleyenleri korkuttu. Habertürk gazetesinin haberine göre, Artvin Milli Parklar Sorumlusu Orman Mühendisi Sedat Kara, “Burada nikâh yapılmasında bir sakınca görmedik. Buraya aynı anda 20-25 kişinin çıkmasına izin veriyoruz. Buranın ağırlık taşıma kapasitesi 30 ton olarak bilinse de ben düğün sahiplerini özellikle bu terasta horon oynamamaları konusunda uyardım. Ama dinlememişler” dedi.

'KARADENİZ USULÜ OYNAMAYIN' UYARISI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de nikâha yaklaşık 25 kişinin katıldığını belirterek “Buranın ağırlık kapasitesini biliyorum. Ancak günün önemine göre, arkadaşlar göstermelik bir horon oynadılar. Kendilerini ‘Karadeniz usulü oynamayın, ayağınızı çok fazla kaldırmayın terasa ve camlara zarar vermeyin’ diye uyardım. Zaten horon da kısa sürdü” diye konuştu.