İSTANBUL, () GAZETECİLERE Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıyla ilgili açıklamasında, "Hürriyet'e yapılan saldırı vandallıktır" dedi.

Açıklamada, "Uzun süredir basın, iktidar tarafından baskı altına alınmaya çalışılıyor, muhalif yayın yapan gazeteler ve gazeteciler hedef gösteriliyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı istemedikleri haberi yapan gazetecileri işten attırıyor, tehdit ediyor, hedef gösteriyor. Bunun en son örneğini dün gece Dağlıca'da yaşanan çatışma sonrasında ATV'de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sergiledi" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Hürriyet'e 200 kişilik bir grup saldırıda bulundu. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın organize ettiği anlaşılan eylem taşlı ve sopalı saldırıya dönüştü. Camların kırıldığı, Hürriyet bayrağının yakıldığı saldırıya polisin zamanında ve yeterince müdahale etmediği görülmüştür.

Şiddetin tırmandığı, Suriye'deki savaşın Türkiye'ye taşındığı bir ortamda gazetecilerin siyasiler tarafından sürekli hedef gösterilmesi endişe vericidir. Hürriyet'e yapılan bu saldırı, siyasilerin söylemlerinin toplumdaki ayrışmayı tehlikeli bir şiddete dönüştürdüğünü göstermektedir.

Gazetecilik meslek örgütleri olarak siyasileri basına yönelik kışkırtıcı söylemlerden vazgeçmeye, bu saldırıyı gerçekleştirenler hakkında kanun hükümlerini uygulamaya davet ediyoruz. Unutulmamalı ki gazetecilerin görevini yapamadığı bir ortamda sağlıklı bir kamuoyu oluşamaz ve bu toplumsal barışın bozulmasına yol açarak vahim sonuçlar doğurur."