Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kuşadası ilçe Başkanı Nail Özazman, yazılı bir açıklama yaparak, delege seçimlerinin ardından yapılacak ilçe kongresinde başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Aynı zamanda hem Aydın Büyükşehir Belediyesi hem de Kuşadası Belediyesi’nde meclis üyesi olan Avukat Nail Özazman, 2 yıl önce yapılan seçimlerde CHP Kuşadası ilçe Başkanı seçilmişti. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın listesinde 1. sırada meclis üyesi adayı olarak seçilen Nail Özazman geçmiş yıllarda da iki dönem CHP Kuşadası ilçe başkanlığı görevini yürütmüştü.

Bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Nail Özazman, hem hiç grup ve kişiye bağlı olmadığını duyurdu hem de önümüzdeki 2 aylık sürede yapılacak ilçe kongresinde yeniden aday olmayacağını açıkladı. Kuşadası gündemine bomba gibi düşen CHP Kuşadası ilçe Başkanı Nail Özazman’ın yazılı açıklamasının tamamı şöyle: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Değerli Üyeleri, Bildiğiniz gibi, 26 Ağustos - 24 EylülL tarihleri arasında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda da partimizin mahalle delege seçimlerini ve ardından ilçe kongresini gerçekleştireceğiz. Yapılacak kongrede ilçe yönetimimiz yenilenecektir.Yeni yönetimler partimizi, 2019 yılında yapılacak yerel seçim, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimine taşıyacaktır. 2019 yılında yapılacak seçimlerden sonra ülkemiz ya şeyhler, dervişler ve müritler ülkesi olacak ya da modern dünyanın parçası olmaya devam edecektir. Yaşadığımız bu kabustan adalet yürüyüşümüzün de ivmesiyle uyanmak istiyoruz. 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi partimiz ve ülkemiz adına yeni bir başlangıçtır. Bu seçim; diğer bütün seçimleri (belediye başkanlığı, milletvekilliği vb.) anlamsız ve içi boş bir hale getirmiştir. Bu nedenle yapılacak delege seçimlerinde hizipçilik ve küçük çıkar hesaplarına, parti küçük olsun benim olsun anlayışına engel olmalıyız. Çıkar hesabı yapanların eşini - dostunu, çoluğunu - çocuğunu delege yapmasına izin vermeyerek partimizi 2019 seçimlerine taşıyacak parti tabanına hitap eden gerçek delegasyonu seçmeliyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu ortamda parti içi gruplaşmaların, parti içi belediye başkanlık yarışlarının bir anlamı kalmamıştır. Hep birlikte, el ele, yürek yüreğe olduğumuz takdirde güçlüyüz. Bu nedenle, hiç bir gruba ve/veya kişiye bağlı olmaksızın,yapılacak delege seçimlerinin tarafsız, özgür, eşit, adil geçmesi için “gücümün yettiğince” çalışacağıma söz veririm. Tarafsızlığımı koruyabilmek, adil ve herkese eşit olmak için ilçe başkanlığına aday olmadığımı bilginize sunarım. Tüm parti üyelerimizin delege seçimlerinde ülkemizi aydınlığa taşıyacak kadroları seçme bilinci ile hareket edeceklerine olan inancımı tekrar hatırlatarak, sevgi ve saygılarımı sunarım “