SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta en yakın takipçisi Ankaragücü'nü yenerek 5 puan önüne geçen Manisaspor'un başarısı, sezon başında Kulüp Başkanı Abdullah Mergen'le sert tartışmalar yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü yumuşattı.
Manisaspor'u geçmişte 3'üncü Lig'den alıp Süper Lig'e taşıdığını hatırlatan Cengiz Ergün, "Kulüpte hayatımın en güzel yılları geçti. Bugün yakaladıkları başarıdan ötürü kutluyorum. Bu takımın oluşmasında emeği geçenleri ve teknik direktör Taner Taşkın'ı tebrik ediyorum. Umarım Manisaspor düştüğü yerden kalkar ve hak ettiği yere gelir" dedi.
Sezon başında Kulüp Başkanı Abdullah Mergen'le yaşadığı tartışmalar nedeniyle Manisaspor'un maçlarını protesto eden Cengiz Ergün, yeniden stada gitmesi için bazı adımlar atılması gerektiğini belirtirken şunları söyledi:
"Bana yapılan hakaretleri halkımız biliyor. Herkesin çizgisini bilmesi lazım. Geçtiğimiz dönemlerde siyasi polemikler yaşandı. Buna rağmen Manisaspor'u sahiplenme sürecimiz oldu. Ancak sonrasında işin içine siyaset girdi. Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın da dediği gibi ya siyaseti, ya da kulüp başkanlığını seçeceksiniz. Bunların ikisi bir arada olmaz, Bunu buradan bir kez daha söylüyorum" şeklinde konuştu. 
ERİŞ'E DESTEK
Spor Toto 3'üncü Lig'deki ilk sezonunda zor günler geçiren Manisa Büyükşehir Belediyespor'un durumunu da değerlendiren Başkan Cengiz Ergün, teknik direktör Levent Eriş'e sahip çıktı. Eriş ile uzun vadeli bir anlaşma yaptıklarını belirten Ergün, bu konuda şöyle konuştu:
"Levent Eriş'le bizim gönül birlikteliğimiz var. Geçmişte birlikte Manisa'ya önemli hizmetler verdik. Büyükşehir Belediyespor için de güzel işler yapacağız. Geçiş süreçlerinde bu tür sıkıntılar olacaktır. Yıllar önce Manisaspor'da da bu sorunları yaşadık. Taşlar yerine oturacak ve kulübümüz her anlamda gurur verecek. Bunun için biraz sabır lazım."

FOTOĞRAFLI