İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 15 Temmuz Gazileri Metin Bağ, Adnan Çilingir ve Selim Özdemir’i makamında ağırladı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 15 Temmuz hain darbe girişiminde cesaret ve kahramanlıklarıyla büyük bir destan yazan 15 Temmuz Gazilerinden Metin Bağ ve Adnan Çilingir’i makamında ağırlayarak o kara gece ve sonrasında yaşananlar hakkında sohbet etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Meydanlara çıkın” çağrısının ardından bir an bile tereddüt yaşamadıklarını belirten gaziler, “Vatan ve bayrak aşkıyla kendimizi dışarı attık” diye konuştular.

“Yine aynı yerde değil gazi olmayı, ölümü bile göze alırım"

Samsun’un Çarşamba ilçesinde ikamet eden ve 15 Temmuz gecesi iş için Ankara’da bulunan Selim Özdemir, "Bu vatana yürekten bağlı binlerce kardeşim gibi bende hiç bir tereddüt yaşamadan kendimi dışarıda buldum. Ankara’da Genelkurmay Başkanlığının önünde içeri giren hainlere engel olmaya çalışırken helikopterden açılan ateş sonrası vuruldum. Bugün aynı tehditle karşı karşıya olsak yine aynı yerde değil gazi olmayı ölümü bile göze alırım" dedi.

"Gözlerdeki cesaret unutulmazdı"

Samsun’da ikamet eden ve 15 Temmuz 2016’da iş seyahati için İstanbul Taksim’de bulunan Metin Bağ gelişmeleri televizyondan takip ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Taksim Meydanı’na ilk gidenlerden olduğunu söylerken, o anları şöyle anlattı: "Taksim Meydanı’na oldukça yakındın ve ilk gidenlerin arasındaydım. Biz az sayıda olmamıza rağmen askerlerin karşısında duruyorduk. O gece ilk anlardan itibaren beni en çok etkileyen şey hainlerin karşısında durmak için meydana inen tüm vatandaşların gözünde gördüğüm cesaret olmuştur. Biz tepkimizi arttırdıkça hainlerde şiddetin dozunu arttırıyorlardı. Kararlılığımızı gören askerler, giydiği üniformaya ihanet eden komutanların emri ile üzerimize ateş açan askerlere sadece inancımızla karşı koyarken sonradan hemşehrim olduğunu öğrendiğim Adnan Çilingir kendi hayatını hiçe sayarak bize ateş eden askerlerin arasına daldı."

"O gün tanışmıyorduk, şimdi kader arkadaşıyız"

Aslen Samsunlu olan ve İstanbul Taksim’de işletmecilik yapan Adnan Çilingir ise şunları söyledi: "Üzerimize ateş açan askerleri görünce hiç düşünmeden aralarına girerek engel olmaya çalıştım. İki askerin tüfeklerinden şarjörlerini çıkarmayı başardım. Üçüncü askerinden şarjörünü çıkarttığım andan arkadan gelen bir mermi ile sol kolumdan vuruldum. O anda yaşanan gerginlikle vurulduğumu bile çok sonradan fark edebildim. Daha sonra tanıştığım ve hemşehrim olduğunu öğrendiğim Metin Bağ’ın yaptığım hamleyle kendisinin de dâhil birçok vatandaşın hayatını kurtardığımı söylemesiyle bir kat daha gurur duydum. Metin Bağ ve onun gibi birçok kahramanla o gün tanışmıyorduk ama şimdi kader arkadaşı olarak çok iyi dostlar olduk.”