Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan’da, çeşitli alanlarda düzenlenen kursları tamamlayan 197 kursiyere sertifikaları verildi.
Azerbaycan’da birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA tarafından çeşitli alanlarda düzenlenen kursları tamamlayan 197 kursiyere sertifikaları gerçekleşen törenle verildi. TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen sertifika törenine çeşitli temaslarda ve açılışlarda bulunmak üzere Azerbaycan’da bulunan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın yanı sıra, AK Parti Ankara Milletvekili Selva Çam, TİKA Bakü Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, Azerbaycan milletvekilleri, akademisyenler, eğitimciler ve çok sayıda kursiyer katıldı.
Tören, TİKA’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren bir kısa film gösterimi ile başladı. Filmin ardından TİKA’nın faaliyetleri ve eğitim programlarına ilişkin açıklamalarda bulunan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, birçok nitelikli ve gelişmiş projeyi Azerbaycan ile yürüttüklerini belirterek, "Bu, aynı zamanda iki güçlü devletin dünyaya verdiği güzel bir mesaj. Bu, iki devlet olan bir milletin hissiyatının projelere yansımasıdır” ifadelerini kullandı.
TİKA’nın 1992’de kurulması ve Türk Cumhuriyetleri’nin bağımsızlığa kavuşmalarıyla kardeşliğin gereği olarak bu ülkelerde faaliyete başlandığını hatırlatan Serdar Çam, sadece Azerbaycan’a değil, diğer ülkelerle ortaklaşa Türk Dünyası’nın projelerini sunmaya çalıştıklarını anlattı.
Bu yıl itibarıyla yaklaşık bin kursiyere sertifika verdiklerini vurgulayan TİKA Başkanı Çam, “Bu çerçevede bugün çeşitli alanlarda sertifikalar dağıtıldı. Bugün burada bilişim güvenliği, kültür-sanat, finans, işletmecilik gibi pek çok alanda gençlerin daha nitelikli işlerde istihdam edilmesine dönük eğitim çalışmalarının mutlu sonunu icra ediyoruz‘’ dedi.
TİKA Bakü Koordinatörü Mustafa Haşim Polat ise, törende yaptığı konuşmada farklı alanlarda gerçekleştirdikleri kurslarda eğitim sürecini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını vermenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Farklı alanlarda TİKA tarafından düzenlenen kursların devam ettiğine değinen Polat, TİKA’nın Azerbaycan’a yönelik farklı alanlarda projelerinin devam edeceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından ebru sanatçısı Ahmet Hikmet Barutçugil’in performansı ilgiyle izlendi. TİKA Başkanı Çam’a, Azerbaycanlı ebru sanatçısı ve hattat Zaur Orucov’un Azerbaycan ve Türk bayraklarını resmettiği ebru tablosu hediye edildi.