Samsun Haber - Trol ve gırgır ağlarıyla avlanan büyük tekne balıkçılarının av yasağı 15 Nisan’da başladı. Yasağın ardından, Tekirdağlı balıkçılar da teknelerini tadilat için tersanelere gönderdi. Öte yandan, balıkçı barınaklarında yeni sezon için ağlarının bakımlarını yapmaya başlayan tayfaların ağ mesaisi 1 Eylül’e kadar sürecek.

ÜMİT AZALMADI, HEYECAN BİTMEDİ
Ağ bakımını tamamlamak için, Bartın, Ordu, Samsun, Trabzon’dan birçok personel, Tekirdağ Balıkçı Barınağı'na gitti. Tekirdağlı Kaptan İdris Şeremet, umutla yeni sezona hazırlığa başladıklarını anlatarak, "Her sene hiç ümidimizi kaybetmeden, heyecanımız azalmadan, daha büyük bir tempoyla devam ediyoruz. Av sezonu bitti, yasak başladı, yine tadilat işleri, ağ işlerine başladık. Geminin bakımı var, tersaneye gönderdik, burada da ağların hazırlıklarını yapıyoruz. Gene ümitli ve heyecanlıyız" dedi.

Ağ bakım işlerinin 4 ay boyunca devam edeceğini kaydeden Şeremet, "Denizde batık gemiler olsun, kayalıklar ve yunus balıkları ağlarımızı çok yıpratıyorlar. Ağ işi biraz uzun sürüyor" ifadelerini kullandı.

SAMSUN VE TRABZON'DAN GELENLER
Şeremet, ağ bakımını tamamlamak için, Bartın, Ordu, Samsun, Trabzon’dan birçok personel geldiğini, ağ onarımlarının ardından geminin de gelmesiyle son hazırlıklar yapılarak 1 Eylül’de bereket için kurban kesip denize açılacaklarını kaydetti.