Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2015 ilk meclis toplantısı yapıldı. 2014 Yılı Faaliyet Raporu, 2014 yılı birlik kesin hesabının görüşüldüğü toplantıda faaliyet raporu ve kesin hesap oy birliğiyle kabul edildi.
DİTAB’ın hazırlamış olduğu “Didim’i Bisikletle Keşfet” Mali Destek projesinin GEKA’ya sunumu konusunda ve “Turizm’de Yükselen Marka Didim” Doğrudan Faaliyet Desteği projesinin GEKA’ya sunumu konusunda birlik başkanına yetki verilmesi maddeleri yine oy birliğiyle kabul edildi. Markalaşma Yenilikçi ve Kalite Geliştirme Derneğinin yine GEKA için hazırladığı mali destek programına yönelik “Gez, Gör, Aydınlan” projesine proje ortağı olma konusunda ki talep meclisten tam destekle çıktı.
Meclis sonrası açıklama yapan DİTAB Başkanı Sevinç Karataş “DİTAB olarak fuar ve tanıtım organizasyonlarının dışında bu yıl içerisinde proje kimliğimizi de ortaya çıkardık. 2014 sonunda hazırladığımız “Didim Proje Yazmayı Öğreniyor” adlı proje ile birlikte Didim’de proje yazma kültürünü geliştirdiğimize inanıyoruz. Bizimle beraber birçok kurum projelerini sunmak üzere hazırladı, önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacaktır.” dedi.
Karataş “Alternatif turizm çeşitliliğini artırmak için hazırladığımız “Didim’i Bisikletle Keşfet” projesi GEKA’dan kabul gördüğünde Didim için adı daha önce anılmayan bir turizm modelinin kapılarını sonuna kadar açacaktır. Proje ayrıca hazırlanan bisiklet rotaları projelerinin arasında en kapsamlı ve modern proje olma özelliğini taşıyor. Bu proje ile uluslararası sertifikalı Avrupa Birliği Projelerinden devam eden Kent İçi Bisiklet Politikaları Eylem Planı da hazırlanacaktır. Projenin kabul görmesi halinde Türkiye de bu çalışmayı yapan ilk ve tek yerleşim yeri Didim olacaktır.” dedi.
DİTAB’ın ortak olduğu “Gez, Gör, Aydınlan” projesi ilçeler arası ulaşım, konaklama imkanları, ulaşım tercihleri, lezzet durakları, gezi rotalarının yer aldığı web sitesi, mobil uygulamalar, görsel içeriklerin yer aldığı aydın albümleri, ve broşürleri kapsayacaktır. Aydın’ı ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin doğru ve yerinde bilgi alacakları bir Aydın tanıtım sitesinde Didim’de yerini alacaktır. AYGİAD, Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası, Kuşadası Ticaret Odası, Davutlar MYO, Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve DİTAB proje ortağı olarak yer almaktadır.
Bunların yanında mecliste 2014 yılında yapılan fuarlar hakkında bilgi verildi ve 2015 yılı programı için yakın zamanda geniş katılımlı bir toplantı yapılacağı bildirildi.