Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü, kentte çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi de anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kurtuluş Günü’ne özel olarak düzenlenen Atatürk ve Adana Fotoğrafları Sergisi, Optimum AVM’de Adanalıların ziyaretine açıldı.
Türkiye’de ve dünyada Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar, yaptığı araştırmalar ve binlerce fotoğraftan oluşan Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan İzmirli yazar Hanri Benazus’un ‘Atatürk ve Adana Fotoğrafları Sergisi’ büyük ilgi gördü.
İzmirli köklü bir aileden gelen ve bir dönem Altay Spor Kulübü’nün başkanlığını da yapan Hanri Benazus’un koleksiyonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç görülmemiş ya da çok az bilinen, her birisi tarihe ışık tutan bir belge niteliğindeki binlerce fotoğrafı bulunuyor.
ESKİ ADANA DEKORUNDA ATA’NIN HATIRALARI
11 Ocak gününe kadar açık kalacak olan sergide, Atatürk’ün, Milli Kurtuluş Mücadelesi yıllarından başlayarak, aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938 gününe kadar, toplam 9 ziyaret gerçekleştirdiği Adana’da çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.
Sergiyi gezenler, Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatıralarına, yaklaşık bir asırlık Adana fotoğraflarının nostaljik dekoru içinde tanıklık ediyorlar.
BANDO KONSER VERDİ
Sergi açılışında ayrıca bando ekibi de konser verdi. Çeşitli marş ve kahramanlık türkülerinden örnekler sunan bando ekibi, zaman zaman günün sevilen eserlerini de seslendirdi. Adana’nın kurtuluş bayramına ayrı bir renk katan bando konseri, AVM ziyaretçileri tarafından ilgiyle izlendi.