Arif ARSLAN/BATMAN, () - HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Adıyaman ve Ceylanpınar'da 2 polis ile bir askerin şehit edilmesine üzüldüklerini belirterek, "Kesinlikle barışın ve çatışmasızlığın teminatı ve garantörü Öcalan'dır bunu bilmek lazım" dedi.
Batman'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çay bahçesinde toplantı yapan Ali Atalan, Suruç'taki katliam sonrası gelişmeleri değerlendirdi. Atalan, tüm olumsuzlara karşın, İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın çatışmayı durdurabileceğini ileri sürdü.
HDP milletvekili Ali Atalan, şunları söyledi:
"İvedilikle söylüyoruz, hükümetin Öcalan ile ilişkiye geçmesi gerekir. Savaş tam kapının önüne dayanmış. Sayın Öcalan'la görüşülürse, en azından savaşın olmaması için, çatışmanın olmaması için her şeyi durdurabilir. Devlet neyle mükelleftir, görevi nedir? Huzuru sağlamak, barışı tesis etmek, varsa sorunu çözmek, toplumsal barışı sağlamakla mükelleftir. Ama Cumhurun başı, devletin başı ne yapıyor? Kutuplaştırıyor, adeta öç alma peşinde."
"UMUDUMUZ AK PARTİ-CHP KOALİSYONU"
Ak Parti ile CHP'nin koalisyon kurması konusunda umutlu olduklarını ifade eden Atalan, "Bu umudumuzu hala koruyoruz. CHP, belki Erdoğan'ın bu planını, hükümete ortak olarak bizimle birlikte senkronize bir şekilde engelleyebilir. Zaten yer yer bunu ima ediyor" dedi.
Anayasada yetkileri belli olan Cumhurbaşkanının bunun dışına çıkmaması gerektiğini belirten Atalan, "CHP de bunu söylüyor. CHP rolünü oynarsa, yetkisini kullanırsa, hükümete ortak olarak koalisyona gidilerek, biz de etkin veya müspet muhalefet çalışmasıyla, pozitif yapıcı muhalefet çalışmamızla süreci götürebiliriz. Umudumuz halen budur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI