Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ERZİNCAN Valisi Süleyman Kahraman, kaldıkları evde eşya sorunları bulunduğunu dile getiren öğrencilere destek verdi ve ardından sürpiz bir ziyaret yaptı. Öğrenciler, Vali Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'na soba üzerinde pişirdikleri kestaneden ikram etti.
Vali Süleyman Kahraman yaklaşık 1.5 ay önce Erzincan Üniversitesinde inceleme yaparken tesadüfen karşılaştığı Mühendislik Fakültesi öğrencileri Hasan Turan ve Emre Oğlakçı ile sohbet etti. Yurt sorunu olduğu için ev tuttuklarını belirten öğrenciler, yeterince eşyaları olmadığından yakındılar. Bunun üzerine Vali Kahraman, Erzincan Üniversitesinde okuyan Turan ile Oğlakçı’nın Ulalar Beldesin'de kiraladıkları eve buzdolabı, kanepe, soba, halı, yakacak yardımında bulundu.
Öğrenciler teşekkür etmek için temas kurmaya çalışırken Vali Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile birlikte öğrencilerin evine sürpriz bir ziyaret yaptı. Vali Süleyman Kahraman’ı karşılarında gören öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Öğrenciler Vali Kahraman ile Rektör Prof. Dr. Çapoğlu'nu sobada pişirdikleri çay ve kestaneden ikram ederek ağırlamaya çalıştı.
Makine Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Hasan Turan ile İnşaat Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Emre Oğlakçı, Vali Kahraman’a yardımlarından dolayı teşekkür etti. Öğrencilerden Hasan Turan, "Biz açıkçası bu yardımları ve vali beyin ziyaretini beklemiyorduk. Bizim için sürpriz oldu. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler de ileride iyi bir meslek sahibi olunca bir öğrenciye burs verme kararı aldık" diye konuştu.
Vali Süleyman Kahraman ise öğrencilerin olanaklarını iyileştirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kahraman, "Bizde öğrencilik hayatı yaşadık. Bu zorlukları bildiğimiz için elimizden geleni yaptık. Öğrencilerimiz daha iyi şartlarda ders çalışacaklar. Biz sadece bize düşen görevi yerine getirdik. Hayata atıldıktan sonra da öğrencilere burs verecekler " diye konuştu.

FOTOĞRAFLI