Antalya’da açıklanan resmi olmayan sonuçları değerlendiren CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, MHP ve HDP’ye yüklenerek, iki partinin de seçmenden ceza aldığını söyledi.
1 milyon 589 bin 439 seçmenin bulunduğu Antalya’nın 19 ilçesinde 1 milyon 374 bin 75 kişi, 4 bin 731 sandıkta oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti birinci, CHP ikinci, MHP üçüncü parti oldu. AK Parti 7 Haziran’da 5 olan milletvekili sayısını 7’ye yükseltirken, MHP 2’ye düşürdü ve HDP’ye Antalya’dan milletvekili çıkmadı.
Katılım oranının yüzde 86,45 olan Antalya’da AK Parti yüzde 41.12 ile 560 bin 181, CHP yüzde 33.28 ile 451 bin 241, MHP yüzde 17.59 ile 238 bin 531, HDP 5.54 ile 75 bin 163 oy aldı.
Resmi olmayan sonuçları değerlendiren CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, oy oranlarını hem Antalya’da hem de Türkiye genelinde koruduklarını belirterek MHP ve HDP’ye yüklendi. MHP ve HDP’nin seçmeden ceza aldığını kaydeden Esen şöyle konuştu:
“Seçim sonuçlarını, millet iradesini saygıyla karşılıyoruz. İktidar partisini de kutluyoruz. Baskıyla, kamu gücüyle, sınırsız maddi olanaklarla seçimi kazandılar. Seçmen oylarımızı korudu. Milletvekili sayımızı da hem Antalya hem de Türkiye genelinde korudu. Oy oranı olarak bir kayıp yaşamadık. İki milliyetçi parti olan MHP ve HDP sürekli her şey hayır diyen hiçbir çözümün içinde bulunmayacağını ifade eden MHP ve bir türlü terörle arasında mesafe koyamayan HDP seçmenden ceza aldı. Neticede sonuç halkın iradesidir. Türkiye’ye bu sonuçların neler yaşatacağını göreceğiz. Bu sonuçlardan Türkiye’yi çok güzel şeylerin beklediği inancında değiliz. Umarım baskı, geçim sıkıntısı, terör sorunları giderek artmaz. Pek umutlu değiliz.”