İstanbul Esenyurt’ta 16 Şubat’ta yaşanan olayda, 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara , bir AVM’den hırsızlık yaptığı şüphesiyle arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı. Lise 2 öğtencisi Topkara, elleri arkadaşıyla birbirlerine kelepçeli olarak sağlık kontrolüne götürüldü. İki arkadaş hastane çıkışında kaçmaya başladı. Durumu fark eden polis ekibi de ikilinin peşine düştü. Havaya ateş açan 20 yaşındaki polis memuru H.D.S., şüpheli gençlere yetişti. H.D.S., silahının kabzasıyla Ömer Barış Topkara’nın başına vurduğu sırada tabancası ateş alınca, genç yaşamını yitirdi. O anların güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı.

Görüntülerde, polis memuru H.D.S.’nin iki genci kovaladığı görülüyor. Polisin silah doğrulttuğu gençler, kaçamayacaklarını anlayınca duruyor. Bu sırada H.D.S., tabancasının kanzasıyla Topkara’nın ensesine vuruyor. Ömer Barış Topkara, arkadaşıyla yere yığılıyor.

BAYGINLIK GEÇİRDİ

Olay sonrasında, gözaltına alınan, mahkemece önce serbest bırakılan daha sonra tutuklanan polis memuru H.D.S.’nin de olay sonrasında şok yaşadığı görülüyor. Kameralara yansıyan görüntülerde 8 aylık polis memurunun, önce kısa süre durduğu görülüyor. Daha sonra Topkara’nın başına gelerek durumunu kontrol eden H.D.S.’nin şoka girmesi dikkat çekiyor. H.D.S.’nin bir süre sonra yere yığıldığı ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle sedyeye alındığı, daha sonra da ambulansa bindirildiği görülüyor.

HALASI ASİYE KÜÇÜKOSMAN; “HEPSİNDEN DAVACIYIM, GEREKEN HER YERE GİDECEĞİM”

Ömer Barış Topkara'nın halası Asiye Küçükosman; “Çocuk okuldan gelmiş. Evden, arkadaşıma gideceğim diyerek çıkmış. Nasıl olduysa, polis bunları yakalamış.Hırsızlık olayı, mont çalmışlar herhalde. Alan o değil. Yanındaki arkadaşı sabıkalıymış. Bunun öyle bir şeyi yoktu. Polis yakalıyor. Hastaneye sağlık raporu almaya götürüyorlar. Oradan çocuklar kaçmaya çalışıyor. 200-300 metre kaçıyorlar, Polis yakalıyor. Yakaladıktan sonra çocuğu ensesinden vuruyor. Bize, 5-6 saat haber vermediler. Aramasak yine haber vermeyecekler. Hangi zamanda yaşıyoruz. Bu çocuğun kimliği var. Eğer bu çocuk bir hata etmişse, cezasını kanun versin. Polisin onun cezasını vermeye hakkı yok. Sonra bize haber vermeye mecburlar. Eğer bir suçu varsa cezasını kanun verseydi. Hepsinden davacıyım.Gereken yerlere gideceğim” dedi.

TEYZE OĞLU ASIM AYDINLI; “ACEMİ POLİSLERE, TEHLİKELİ YERLERDE GÖREV VERMESİNLER”

Ömer Barış Topkara'nın teyze oğlu Asım Aydınlı, “Esenyurt, İstanbul'un en tehlikeli yerlerinden biri. 5 aylık bir polis neden böyle bir yerde görev yapar. Böyle acemi polisleri, tehlikeli yerlere vermeleri de bir suçtur. Gencecik bir çocuk gitti. Hiçbirşey onu geriye getiremez” dedi.

Kaynak:SÖZCÜ