Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülke sporuna çağ atlatacak tesisleşme hamlesinde ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında sporun geleceğini inşa eden Bakanlık, titiz ve yoğun çalışmalar neticesinde tesis envanterine her geçen gün bir yenisini ekliyor.
Konya’da Türkiye’nin ilk çim hokey sahası olan modern tesis, bir yıldan kısa sürede inşa edilerek hizmete açıldı. Uluslararası standartlarda inşa edilen tesiste; portatif tribünler, 6’lı soyunma odası, idari bina ile sağlık ve hakem odaları bulunuyor.
Hokey sporcularının antrenman ve müsabaka yapabilmesi adına büyük bir ihtiyacı karşılayacak tesisin ilk konukları ise kadın milli takımı oldu. İrlanda’nın Dublin kentindeki 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları ön elemelerinde mücadele eden milli takım, hazırlıklarını Türkiye’nin ilk çim hokeyi sahasında gerçekleştirdi.
Nisan ayında başlanacak süper lig ve alt liglere de ev sahipliği yapacak bu modern tesiste, geleceğin dünya şampiyonları yetişecek.
Tesisleşme hamlesinde büyük ilerlemeler kaydeden Gençlik ve Spor Bakanlığı, Osmaniye’de inşa edilen diğer çim hokeyi sahasını ise yakın zamanda ülke sporunun hizmetine sunacak.