Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkanlığının 2015 faaliyet programında yer alan ve 17-19 Mart tarihleri arasında Ankara’da yapılan “Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası” katılan Adıyamanlı görme engelli Judocular altın madalyayla döndüler.
Adıyamanlı Görme engelli Judoculardan Kadir Kılıç 42 kilogramda ve Rabia Berk’in +63 kilogramda Türkiye Şampiyonu olduğunu belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Ankara’da düzenlenen Türkiye Görme Engelli Judo Şampiyonasına Adıyaman’dan 1 antrenör 3 sporcu ile katılımın sağlandığını söyledi.
Bağcı, “İlimizde milli ve şampiyon sayısı her geçen gün artıyor. Ancak görme engelli gençlerimizin spora olan ilgisi ve elde ettikleri başarılar hepimizi mutlu ederek gururlandırıyor. İstenildiğinde engelli bile olsanız başarıyı yakalamanın çok kolay olduğunu azimli çalışmalarını başarıya madalyaya dönüştüren sporcularımız bir kez daha göstermiştir. Ben görme engelli sporcularımızın başarılarının diğer sporculara ve özellikle de engelli gençlerimize örnek olacağı umudundayım. Ben ilimize altın madalya kazandıran Judocularımızı, onları spora teşvik eden ailelerini ve antrenörlerimizi başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.