2015 Eurovision Şarkı Yarışmasında Azerbaycan’ı temsil edecek Elnur Huseynov, Eurovision favorileri tarafından ilk 10 arasında gösteriliyor.
Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen 60. Eurovision şarkı yarışmasında Azerbaycan’ı temsil eden Elnur Huseynov temsil ediyor. Bu akşam gerçekleştirilecek ikinci yarı finalde sahneye çıkarak ‘Hour of the Wolf’ (Karanlıklara Teslim Olmam) adlı şarkı ülkesini temsil edecek olan Elnur, Viyana’da Eurovision favorileri tarafından ilk 10 arasında gösteriliyor. Günlerdir kalabalık bir ekiple prova yapan Azerbaycan temsilcine bu akşam 11. sırada çıkacağı sahnede 2 dansçı eşlik edecek. Dansçılardan biri, Taylor Swift ve Celine Dion’un beğenisini kazanan ve İngiltere’nin ünlü dans yarışması ‘So You Think You can Dance’in birincisi Lucas McFarlane; diğeriyse Fransa’daki ‘X Factor’ yarışmasının eski koreografı Julia Spiesser. Sıradan bir aşk hikayesi izlemeyeceğiniz ve vahşi doğadan ilham alan bu çarpıcı dansın koreografıysa, performansıyla büyük alkış toplayan ve Eurovision Şarkı Yarışması 2012’yi birincilikle tamamlayan İsveçli Loreen’in koreografı Ambra Succi. Güçlü yorumcuya yarışmada 3 vokal eşlik edecek.
Türkiye’nin bu yıl katılmadığı Eurovision Şarkı Yarışmasında Azerbaycan’ı temsil eden Elnur’a, Acun Ilıcalı, Fettah Can, Gupse Özay, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak, Oğuzhan Koç, Şebnem Bozoklu, Levent Ülgen, Asuman Dabak, Betül Demir, Alper Kul, Murat Evgin, Bülent Parlak, Gülhan Tekin, Suzan Kardeş, İskender Paydaş, Suat Ateşdağlı, Fatma Toptaş, Cansu Kurtcu, Günay Musayeva, Aydın Kurtoğlu, Sefa Doğanay, Çiğdem Batur ve Barış Arduç gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda Türk ve Azeri vatandaşlar da sosyal medya üzerinden destek mesajları gönderiyor.
Bu akşam gerçekleştirilecek ikinci yarı finalde Azerbaycan’ın yanı sıra Litvanya, İrlanda, San Marino, Karadağ, Malta, Norveç, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Letonya, İzlanda, İsveç, İsviçre, Kıbrıs, Slovenya, Polonya kıyasıya bir yarış içine olacak. Final ise 23 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.
Bu yıl 60’ıncısı düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmanın 19 Mayıs’ta gerçekleştirilen ilk yarı finalinde Rusya, Arnavutluk, Ermenistan, Romanya, Macaristan, Yunanistan, Estonya, Gürcistan, Sırbistan ve Belçika finale çıkmaya hak kazandı.