Kütahya’da Frig Fuarcılık tarafından organize edilen 7. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, (KÜTAF) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in de katıldığı törenle ziyarete açıldı.
Törende konuşan Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, başta Tarım Kredi Kooperatifleri, Ziraat Odası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gibi bir çok kurumun da desteklediği fuarda, 226 firmanın stant açtığını kaydetti.
Varol, 5 gün sürecek olan fuar tarım makineleri ve ekipmanları, organik gübre, tohum, yem gibi ürünlerin tanıtılacağını belirtti.
Bu yıl 7.’incisi gerçekleştirilen fuarda ziyaretçi sayısını 100 bin olarak hedeflediklerini belirten Tuncay Varol, "Fuar organizasyonun gerçekleştirilmesinde bir çok kurum ve kuruluş bir an olsun bizden yardım ve desteklerini esirgemediler. Kurumlarımıza, firmamız adına şükranlarımı sunuyorum. Fuarımız 26 Nisan Pazar akşamına kadar açık kalacak. Tüm bölge halkımızı fuara bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Tuncay Varol, fuarda Kütahya’nın yanı sıra Afyonkarahisar, Uşak ve Bilecik başta olmak üzere çevre illerinden de çok sayıda firmanın stant açtığını belirtti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de, Kütahya Tarım Fuarı’nın her geçen yıl daha da büyüyüp gelişmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Eker, "Bilindiği gibi, Kütahya Tarım Fuarı’nın ilki benimde katıldığın törenle 2009 yılında açılmıştı. Bu yıl bu fuarın 7. düzenleniyor. Kütahya Fuarı her yıl büyüyüp gelişti. Tüm çiftçilerimizin fuarı gezip, yenilikleri görmelerini istiyorum. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Tarım Fuarı’nın açılış kurdelası Bakan Eker, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi KinayKütahya, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, ’Hayırlı olsun’ temennisiyle kesildi.
Bakan Eker, Vali Şerif Yılmaz, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya milletvekili adayları Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Mehmet Özdoğan ve Murat Arık, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve protokol mensupları fuarı gezerek firmaların yetkililerinden ürünleri hakkında bilgi aldılar.(EFE)