Hatay’ın İskenderun ilçesinde, yıldızsız Türk bayrağının göndere çekilmesiyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bayrağın bir firma tarafından yıldızsız olarak teslim edildiğini ve bu durumun belediye personeli tarafından fark edilmediğini belirterek, bayrağı aldıkları firmadan şikayetçi olduklarını söyledi.
Atatürk Anıt Alanı’nda göndere çekilen Türk bayrağının firma tarafından yıldızsız olarak teslim edildiğini ve bu durumun belediye personeli tarafından fark edilmediğini belirten Başkan Dingil, haberin ulusal basında çıkmasına ‘İskenderun’un adını lekeliyorlar’ diyerek tepki gösterdi. Bugün İskenderun Belediyesi’nde basın mensuplarının karşısına çıkan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Türk bayrağını teslim aldıkları firma hakkında şikayetçi olduklarını söyledi. Başkan Dingil, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İskenderun’da sanki AK Parti Belediyesi bayrak takmıyormuş gibi intiba uyandırmak yanlış. Bir hatadır olmuştur. Benim işçimin de müdürümün de hatası vardır. Yani açıp bayrağa bakmamış. Bu da bir ders oldu. Bundan sonra da her şeye açılır bakılır. Kasıt yok. Türk bayrağını herkes birbirinden daha fazla sever. Türk bayrağı hepimizin namusu, şerefi. Bu ülkede her dilden, dinden, ırktan kişiler bayrağımıza sahip çıkıyor.”
Yıldızsız Türk bayrağının göndere çekilmesiyle ilgili İskenderun Belediyesi’ni mahkemeye veren CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Mahmut Şirin’in şov yaptığını söyleyen Başkan Dingil, “Bu arkadaş bizi mahkemeye veriyorsa sağlıklı bir arkadaş değil” dedi.