Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin ardından kente gelerek toplantı yaptı. Toplantıda SEDAŞ yetkililerini dinleyen Işık, “Bu çağda 72 saat elektriksiz kalmayı izah edemezsiniz" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli ve Sakarya illerinde 30 Aralık’tan itibaren yaşanan elektrik kesintisi problemi çözülemeyince acil olarak Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, bazı ilçe belediye başkanları ve kaymakamların katılımıyla toplantı yaptı. Gebze’de valilik binasındaki toplantıda Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) yetkililerini dinleyen Bakan Işık, yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin kabul edilemeyeceğini söyledi.
Marmara depreminde dahi bu kadar uzun süreli kesintilerin yaşanmadığını belirten Işık, 2 Ocak’ta bile 24 köye elektrik verilememesine tepki gösterdi. Işık, "Bu kadar perişanlığı hatırlamıyorum. 2002’den beri bu kadar uzun ve sert elektrik kesintisine rastlamadık. Daha önce kar yağmıyor muydu? yaşanan sorun başka gibi, gerekli bakım onarımlar yapılıyor mı?" diye sordu.
SEDAŞ yönetimi yaşanan kesintilerle ilgili olarak, "Kar yağışı nedeniyle elektrik direktleri devrildi, teller koptu" şeklindeki savunmalarını dinleyen Işık, sık sık yaşanan elektrik kesintilerine acilen son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
"Bu çağda 72 saat elektriksiz kalmayı izah edemezsiniz" cümleleriyle tepkisini dile getiren Bakan Işık, "Bugün itibarıyla elektriksiz köy kaymayacak. İldeki mülki amirler ve belediye başkanlarıyla koordineli çalışarak bu sorunu çözün" talimatı verdi.