Ahmet ÖZ/ KARAMÜRSEL,(Kocaeli),() - KIRKPINAR'ın altın kemer sahibi başpehlivanlarından Karamürselli Aydın Demir geçirdiği kalp spazmı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Aydın Demir'in sağlık durumunun iyi olduğu, tedbir amaçlı olarak hastanede yoğun bakım ünitesinde kontrol altında tutulduğu belirtildi. 
Kırkpınar yağlı güreşlerinde altın kemer sahibi başpehlivanlarından Karamürselli Aydın Demir geçirdiği kalp spazmı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Aydın Demir'in eşi Nursen Demir, güreşçinin sağlık durumuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Kalbinden çarpıntı, tansiyon ve kan değerlerinin biraz yüksek olması gibi şikayetlerinden dolayı Karamürsel Devlet Hastanesi’ne gittik. Burada yapılan muayeninin ardından İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Şu anda yoğun bakım ünitesinde müşahade altında tutuluyor. Bilinci açık ve yakınları ile görüşebiliyor. Pazartesi sonuçlanacak olan tahlillerin ardından doktorlar bizlere ayrıntılı açıklamayı yapacak. Ancak şu anda endişe edilecek bir durum olmadığını söylediler." 
Kırkpınar güreşlerinin efsanevi isimlerinden olan Karamürselli Aydın Demir, 1976, 1977, 1978 yıllarında 3 defa üst üste Kırkpınar başpehlivanlığı kazanarak altın kemerin sahibi olmuştu. Güreşçi, o dönemin ünlü pehlivanları Kara Ali, Sabri Acar, Davut Yılmaz, Nazmi Uzun, Mustafa Yıldız gibi pehlivanlar arasından sıyrılarak başpehlivanlıkları kazanmıştı. Aydın Demir halen kırkpınar güreşlerinde başhakemlik de yapıyor.  

FOTOĞRAFLI